Άλμα 9% στους ετήσιους όγκους των παγκόσμιων πωλήσεων της για το 2023, ανακοινώνει η Renault, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης.

Σήμερα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις και το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η Renault είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται σχεδόν κατά 6% το 2022, μια χρονιά που στιγματίστηκε από τις ελλείψεις ημιαγωγών, αφού σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων 3,88 εκατομμυρίων οχημάτων – IX και φορτηγών – το 2018.

Ωστόσο, η πτώση των πωλήσεων της Renault επιδεινώθηκε από την έξοδό της από τη ρωσική αγορά.

Για να αυξήσει τις πωλήσεις, μείωσε τη γκάμα των οχημάτων της και επικεντρώθηκε ξανά στις πιο κερδοφόρες αγορές και μοντέλα της, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Luca de Meo.

«Ανακτούμε την ελκυστικότητά μας, ο σχεδιασμός μας βελτιώνεται, όπως και η θέση μας στη  αγορά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Fabrice Cambolive, γενικός διευθυντής της Renault.

«Το σχέδιό μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το ίδιο επίπεδο απόδοσης» και το 2024, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στην πρωινή διαπραγμάτευση της Τετάρτης, οι μετοχές της σημείωσαν πτώση 1,9%, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες των οποίων οι μετοχές “χτυπήθηκαν”, αφού η Tesla μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων Model Y στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη: