Η Renault επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι θα επωφεληθεί από τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου R5 και των ανανεωμένων επαγγελματικών οχημάτων Dacia.

Τα έσοδα του γ’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 10,7 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Renault την Πέμπτη. Εξακολουθεί να αναμένει ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 7,5% φέτος και ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 2,5 δισ. ευρώ ή και περισσότερο.

«Το βιβλίο παραγγελιών συνεχίζει να είναι αξιόλογο», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Thierry Pieton σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. «Αναμένουμε ένα τέταρτο τρίμηνο με ισχυρή ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Renault αποτελεί εξαίρεση μετά τις προειδοποιήσεις για τα κέρδη που εξέδωσαν τις τελευταίες εβδομάδες άλλοι «παίκτες» του κλάδου, όπως η Stellantis, η Volkswagen και η BMW, επικαλούμενοι λόγους όπως η επιβράδυνση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, ζητήματα με τους προμηθευτές και η πτώση των πωλήσεων στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Luca de Meo έχει παρουσιάσει εγκαίρως αρκετά νέα ηλεκτρικά οχήματα τους τελευταίους μήνες, καταφέρνοντας να αποφύγει ορισμένα από τα προβλήματα γύρω από το λογισμικό που καθυστέρησαν τα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Η μετοχή της Renault ενισχύθηκε έως και 6,3% στις συναλλαγές στο Παρίσι, που αποτελεί την ισχυρότερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο τίτλος έχει σημειώσει «άλμα» περίπου 15% φέτος.

Ο De Meo έχει επίσης περιορίσει τις δαπάνες για να ενισχύσει την κερδοφορία. Παρόλα αυτά, ο 57χρονος προειδοποίησε για τις μελλοντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εκπομπές ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 0,5% στα 9,35 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, εν μέσω συναλλαγματικών αντιξοοτήτων και χαμηλότερων πωλήσεων μονάδων για τη βασική μάρκα Renault.

Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα ενισχυθούν κατά την τρέχουσα περίοδο από οχήματα όπως το R5 των 25.000 ευρώ και οι νέες εκδόσεις των μοντέλων Dacia Spring και Duster. Το επόμενο έτος, νέα μοντέλα, όπως το Dacia Bigster και το αυτοκίνητο πόλης Alpine A290, θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της κερδοφορίας, δήλωσε ο Pieton.

Η μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mobilize της Renault ανακοίνωσε άνοδο 22% στα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, στα 1,34 δισ. ευρώ, καθώς επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια.

Διαβάστε ακόμη: