Υπάρχει ένα παγωτό, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο Γκίνες για την τιμή του, η οποία ανέρχεται περίπου στα 6.905 δολάρια ανά λίβρα.

Ο λόγος για το παγωτό «byakuya» (λευκή νύχτα), το οποίο φτιάχνεται από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, με αποτέλεσμα η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato να προμηθεύεται το υλικό αυτό αποκλειστικά από την Άλμπα.

Πέρα από την πανάκριβη αυτή τρούφα, το γλυκό περιλαμβάνει επίσης τυριά Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα αλκοολούχο (8%) υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε. Το παγωτό ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού.

H εταιρεία Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Τανταγιόσι Γιαμάντι, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το φτιάξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη ώστε να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε στο Ρεκόρ Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο ίδιος σημείωσε ότι «η αποστολή της εταιρείας δεν είναι μόνο να φτιάχνει λαχταριστά ακριβά επιδόρπια, αλλά να δημιουργεί μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά συστατικά και τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα».

Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.

Διαβάστε περισσότερα