Πάνω από 1 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν για έλεγχο ασφαλείας από τα αμερικανικά αεροδρόμια εχθές σύμφωνα με την αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τα μέσα Μαρτίου, όταν και εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού η ζήτηση για τα ταξίδια κατέγραψε κατακόρυφη πτώση.

Ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ παραμένει μειωμένος κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια ημερομηνία του 2019, όμως η χθεσινή ημέρα είναι η έκτη, το τελευταίο δεκαήμερο, κατά την οποία ο όγκος των επιβατών υπερέβη το 1 εκατομμύριο.

Η αύξηση αυτή καταγράφηκε παρά τις συστάσεις των αξιωματούχων δημόσιας υγείας προς τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την περίοδο των εορτών, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα νέου κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερα από 19 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και 333.180 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, περίπου 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει από τον έλεγχο σε αμερικανικά αεροδρόμια, σε σύγκριση με σχεδόν 25 εκατομμύρια την ίδια περίοδο, πέρυσι.