Το EBITDA διαμορφώθηκε σε περίπου 2.9 εκατ. ευρώ έναντι 1.3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021 και το EBIT, για την τρέχουσα περίοδο, σε 2 εκατ. ευρώ έναντι 0.4 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0.9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών προ φόρων 0.6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και τα κέρδη έπειτα από φόρους ανήλθαν σε περίπου 0.4 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού ζημιών 0.5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Την τρέχουσα περίοδο, τα έσοδα του ομίλου προέρχονται αποκλειστικά από την εκμίσθωση ακινήτων της θυγατρικής «Γυαλού Εμπορική & Τουριστική ΑΕ», επισημάνθηκε στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Προοπτικές

Στον επιχειρηματικό σχεδιασμό για την επόμενη χρήση, περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

Εμπορικό Κέντρο «Smart Park» στο ακίνητο της Γυαλού, στα Σπάτα Αττικής.

Η εταιρεία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη μίσθωση του 100% προς εκμετάλλευση επιφανείας του εμπορικού κέντρου, συνολικής επιφανείας περίπου 53.000 τ.μ..

Ήδη, η συνολική εκμετάλλευση βρίσκεται στο 98%. Προσθέτως, ο όμιλος εξετάζει την αγορά οικοπέδων (από εταιρίες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και τρίτων) που βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου και σε συνδυασμό με τις ιδιοκτησίες του ομίλου σχεδιάζει συμπληρωματικές αποδοτικές δράσεις που θα αυξήσουν και την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου.

Εμπορικό – Επιχειρηματικό – Πολιτιστικό Πάρκο στο ακίνητο της Κάντζας, στην Παλλήνη Αττικής.

Στο έργο ανάπτυξης Cambas Project στην περιοχή της Κάντζας του Δήμου Παλλήνης, κατόπιν της έκδοσης πολεοδομικής έγκρισης της ΠΟΑΠΔ επικαιροποιήθηκε το επιχειρηματικό πλάνο και σειρά λαμβάνουν οι διαδικασίες τελικής διαμόρφωσης του προγραμματικού σχεδίου ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τρία χρόνια.

Οικόπεδο – Κτήριο γραφείων στην Ακαδημία Πλάτωνος της Αθήνας.

Η εταιρεία, εξαιτίας της μακρόχρονης δέσμευσης του ακινήτου της, έχει καταθέσει αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική της αποζημίωση και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αρμοδίων αρχών για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου. Η διαδικασία βρίσκεται εν εξελίξει.

Οικόπεδο – Κτηριακό συγκρότημα μεικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου.

Για το ακίνητο, μετά την έκδοση των βελτιωμένων όρων δόμησης, του ρυμοτομικού σχεδίου κτηριακού συγκροτήματος μεικτής χρήσης κατά την κλειόμενη χρήση, εξετάζονται παράμετροι αξιοποίησής του.

Οικόπεδο – Οικιστικό συγκρότημα στην περιοχή Straoulesti – Baneasa του Βουκουρεστίου.

Το ακίνητο αφορά έργο για κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος 72 διαμερισμάτων στη παραλίμνια περιοχή της Λίμνης Baneasa, για το οποίο η εταιρία εξετάζει τρόπους για υλοποίηση και αξιοποίηση του.

Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Κατά το 2021, η εταιρεία REDS A.E. ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, ένα πρότζεκτ το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως «Μικρό Ελληνικό», λόγω των ομοιοτήτων με την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε 345.567 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Προς το παρόν, λαμβάνουν χώρα οι διαδικασίες μεταβίβασης του ακινήτου και ταυτόχρονα εκκινούν οι διαδικασίες σύνταξης για το επιχειρηματικό και το γενικό πλάνο ανάπτυξης.

Το σχέδιο για τις Γούρνες που μελετάται προβλέπει μία σειρά αναπτύξεων, μεταξύ των οποίων καζίνο, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, συνεδριακό / εκθεσιακό κέντρο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα, ελικοδρόμιο καθώς και άλλες χρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: