Ματσάρα έγινε στη Μαδρίτη. Ήταν ένα καταπληκτικό clasico, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που κάτω από καταρρακτώδη βροχή πρόσφεραν  μια μοναδική παράσταση αντάξια του μεγαλύτερου ντέρμπι στον κόσμο, με τη «βασίλισσα» να χαμογελάει στο τέλος, επικρατώντας 2-1 των Καταλανών!

Δοκάρια, απίστευτες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά κυρίως για τους «μπλαουγκράνα», που είχαν μια τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα για να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο».

Η Μπαρσελόνα άρχισε το παιχνίδι με μία ανούσια κατοχή της μπάλας, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης «χτυπούσε» σαν… κόμπρα στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 13′ ο Βαλβέρδε ανέβηκε από δεξιά και έκανε την πάσα στον Βάθκεθ, ο οποίος με πάσα βρήκε τον Μπενζεμά και αυτός σκόραρε με τακουνάκι.

Η μορφή του παιχνιδιού δεν μεταβλήθηκε, αλλά το 2-0 σημειώθηκε με άλλο τρόπο. Στο 28′ ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Ζόρντι Άλμπα και κατέληξε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να μειώσει στο 46′, όταν ο Μέσι εκτέλεσε απ’ ευθείας κόρνερ στο δοκάρι. Ωστόσο, τα κατάφερε στο 60′ όταν ο Ζόρντι σέντραρε από αριστερά, ο Γκριζμάν άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Μινγκέθα που ακολουθούσε σκόραρε (2-1).

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστικό φινάλε, αφού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μορίμπα με γυριστό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Κουρτουά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Λούκας Βάσκεθ (43’ Οντριοθόλα), Κασεμίρο, Κρόος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Βαλβέρδε (61’ Ασένσιο), Βινίσιους (72’ Μαρσέλο), Μπενζεμά (72’ Μαριάνο Ντίαθ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Ντεστ (46’ Γκριεζμάν), Αραούχο, Μινγκέθα, Λενγκλέ, Μπούσκετς (64’ Σέρτχι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (81’ Τρινκάο), Πέδρι (81’ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.