Η Ρεάλ μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάστασή της, μπορεί να είχε σημαντικές απουσίες (Ράμος, Βαράν), αλλά είναι η «βασίλισσα» στο Champions League!

Οι Μαδριλένοι κέρδισαν 3-1 τη Λίβερπουλ στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία και απέκτησεαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ιστορικό ρεκόρ του Βινίσιους που έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος με 2 γκολ σε ένα νοκ-άουτ ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σπάζοντας αυτό του Κακά. «Ναυάγιο» η άμυνα της Λίβερπουλ, κακό κοουτσάρισμα από τον Γιούργκεν Κλοπ που τον «κλείδωσε» ο Ζινεντίν Ζιντάν και έδειξε στην «βασίλισσα» τον δρόμο της πρόκρισης.

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο το έργο των «reds» σε μια εβδομάδα στο «Άνφιλντ», ωστόσο εάν παρουσίασουν εικόνα σαν τη σημερινή δεν έχουν τύχη, με τη Ρεάλ να δείχνει τα… δόντια της λίγες ημέρες πριν το «clasico».

Κυριαρχία της Ρεάλ

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι έδειξαν εξ αρχής πως ήθελαν να κυριαρχήσουν, ήταν επιθετικοί ακόμη και στο πρέσινγκ τους με τον Μόντριτς να ανεβαίνει σαν δεύτερος φορ και να εμποδίζει την κυκλοφορία της μπάλας στον άξονα. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα εξαιτίας της απουσίας του Τιάγκο από τον άξονα, με την επιλογή του Κλοπ να ξεκινήσει τον Κεϊτά να μην του βγαίνει σε καμία περίπτωση.

Στο 27’ ο Κρόος με φοβερή πενηντάρα μπαλιά έπιασε στον ύπνο τα στόπερ της Λίβερπουλ, με τον Βινίσιους να τρυπώνει εκεί, να κοντρολάρει υπέροχα με το στήθος και με άψογο τελείωμα να νικάει τον Άλισον για το 1-0. Η Ρεάλ είχε πάρει αυτό που άξιζε, αλλά δεν… φρέναρε. Και σωστά. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο να επιτίθεται με τον Κρόος να ψάχνει ακόμη μια φορά τον Βινίσιους, με τον Άρνολντ να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να προσπαθεί να γυρίσει στον Άλισον. Άθελά του, όμως, τροφοδότησε τον Ασένσιο που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των Μαδριλένων στο 37΄. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν σοκαρισμένοι, δεν ήξεραν από που τους είχε έρθει και λίγο έλειψε να δεχτούν και τρίτο γκολ στα… καπάκια, όταν ο Κάμπακ σέρβιρε στον Ασένσιο ένα ακόμη τετ-α-τετ αλλά ο Άλισον ήταν εκεί να πει «όχι».

Ο Κλοπ προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, έβγαλε στο 42′ τον Κεϊτά και έβαλε τον Τιάγκο διορθώνοντας την αρχική του αστοχία και αυτό έκανε την Λίβερπουλ να ισορροπήσει το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ένα ξεκίνημα που συνδυάστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Λίβερπουλ, η οποία βρήκε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο». Ήταν το 51’ με τους «reds» να κυκλοφορούν την μπάλα από την περιοχή τους, ξεκινώντας από τον Άλισον, να φτάνουν στο αντίπαλο «κουτί» και τον Σαλάχ να επωφελείται από την κόντρα στο σουτ του Ζότα για να μειώσει από κοντά σε 2-1.

Στο 65′ όταν ο Βινίσιους με ωραίο πλασέ από ασίστ του Μόντριτς έκανε το 3-1.

Στα επόμενα λεπτά και κυρίως στο τελευταίο δεκάλπετο η Λίβερπουλ πίεσε προσπαθώντας να βρει ένα γκολ που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη ρεβάνς αλλά μάταια.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Λούκας Βάσκεθ, Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο, Ασένσιο (70’Βαλβέρδε), Βινίσιους (84’Ροντρίγκο), Μπενζεμ

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Φαμπίνιο, Φίλιπς, Καμπάκ (81’Φιρμίνο), Κεϊτά (42’Τιάγκο), Βαϊνάλντουμ, Ζότα (81’Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.