Το επικινδυνο σόου που έδωσε στην Opap Arena προκαλώντας με τις χειρονομίες τον κόσμο, τα όσα έγιναν μετά την λήξη αλλά και στην φυσούνα όπου έπεσε πολύ ξύλο μεταξύ «φροντιστών – συνοδών» του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας και κυρίως ότι στις δηλώσεις του ο Ρουμάνος παρέμεινε αμετανόητος ξεκαθαρίζοντας ότι έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται και σε όποιους αρέσει, για να προστατεύει την ομάδα και τους παίκτες του από τους «εχθρούς» (πραγματικούς και… φανταστικούς), μπορεί να οδηγήσουν – προκαλέσουν μια τιμωρία του που δεν θα περιοριστεί σε χρηματικό πρόστιμο αλλά κι αποκλεισμό 15 ή ακόμη και 30 ημερών!

Ακούγεται άλλωστε πως η Κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη από την συγκεκριμένη εικόνα και δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, σε μια περίοδο που καταβάλλεται συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας.

Προφανώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται, ούτε αντέχει συμπεριφορές τύπου Λουτσεσκου!

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε συνέβησαν πολλά δυσάρεστα ως και τραγικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αντίκτυπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Λιγότερα εντός γηπέδων, πολύ περισσότερα εκτός γηπέδων. Δεκάδες είναι στη φυλακή, ίσως πάνε κι άλλοι.

Και είναι αλήθεια πως η Κυβέρνηση προσπάθησε σε διαφορετικά πεδία να βάλει τάξη.

Κυρίως σε συνεργασία με την UEFA, τη Λίγκα, την ΕΠΟ.

Μετά από το μεταβατικό στάδιο η εικόνα σιγά – σιγά αλλάζει ενώ στην S.L. όλο και περισσότερος «κανονικός» κόσμος πάει γήπεδο.

Τα επεισόδια στις κερκίδες – τις περισσότερες φορές απόντων των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας – έχουν σχεδόν εξαλειφθεί ενώ και τα περιστατικά εκτός γηπέδων έχουν μειωθεί.

Λογικό είναι να θέλει να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά ακόμη και προπονηταράδες όπως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με «μηνύματα» από συμπεριφορές και δηλώσεις του όπως την Κυριακή στην «Αγιά Σοφιά».

Ο λόγος πλέον ανήκει στην αθλητική Δικαιοσύνη, η οποία έχει κωφεύσει σε αμέτρητα περιστατικά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μια ατιμωρησία.

Μόνο που τώρα έχουν αλλάξει τα πρόσωπα σε αυτή, υπάρχει μια Κυβέρνηση που θέλει να προστατεύσει το «κλίμα» που έχει δημιουργηθεί και έχει τον τρόπο να μεταφέρει την όχληση της για το «φαινόμενο Λουτσέσκου».

Οι εκτιμήσεις λένε πως δύσκολα θα την γλιτώσει ο Λουτσέσκου. Αν τιμωρηθεί όμως με αποκλεισμό άνω των 15 ημερών, τότε χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Διαβάστε ακόμη: