Απλοποιείται η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση και τα ραντεβού των πολιτών με το Δημόσιο με την εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ή iRantevou που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, η λειτουργία των ηλεκτρονικών ραντεβού θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Οι συναλλασσόμενοι μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης πατώντας εδώ έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με το δημόσιο. Με τη δημόσια υπηρεσία που επιθυμούν την ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί, αλλά και να ακυρώσουν αλλά και να το μεταθέσουν το ραντεβού τους με το δημόσιο και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ενδεχομένως χρειαστεί να έχουν μαζί τους.

Στην παρούσα φάση έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του iRantevou οι Υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών, ενώ για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικώς καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 πμ έως 13:00 μμ).

iRantevou ραντεβού με το δημοσιο

Βήμα βήμα η ψηφιοποίηση του κράτους

Πάντως, για την ψηφιοποίηση του κράτους μίλησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Το αναπτυξιακό παράδειγμα της Ελλάδας: Τολμηρές μεταρρυθμίσεις, έξυπνες και βιώσιμες επενδύσεις στο μέλλον», που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group, συμμετείχε το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης.

Στον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ingo Mandt, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hessischer Kreis, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, η ψηφιοποίηση του κράτους, οι προοπτικές του τουρισμού το 2021 και οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά και έθεσαν ερωτήματα 150 προσκεκλημένοι του Hessischer Kreis.

«Τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται ως μοχλός προόδου»

Και μεταξύ των ψηφιακών δράσεων που έχουν σημειωθεί, ανήκει και ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο θα μάθουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες τα αποτελέσματά τους. Μάλιστα, οι δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και την ψηφιακή ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «η Παιδεία είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην ιστορία. Χάρη στο σύστημα παιδείας, η Ελλάδα κατόρθωσε να απελευθερώσει το σπουδαίο δυναμικό της και να αλλάξει παράδειγμα προς το καλύτερο. Σε όλο το φάσμα των σπουδών, η τεχνολογία έρχεται να ενδυναμώσει τους πολίτες, από την πρώτη εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο έως την απόκτηση του πανεπιστημιακού πτυχίου και την δημοσίευση διατριβών. Για όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης, τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται ως μοχλός προόδου και επιταχυντής της ανάπτυξης, προσωπικής και κοινωνικής».