Οι ελπίδες για διπλωματική λύση της ουκρανικής κρίσης μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, προκαλεί ράλι στο χρηματιστήριο Αθηνών και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης διευρύνει την άνοδο στο 4% και τις 836 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 62,5 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως η μετοχή της Eurobank.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Eurobank (+7,09%),της Alpha Bank (+3,90%), της Πειραιώς (+3,19%), της Εθνικής (+2,80%) και του ΟΤΕ (+2,16%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-0,44%) και της Coca Cola HBC (-0,32%).

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τα κέρδη τους μετά τις δηλώσεις Πούτιν, με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να ενισχύεται 3,6%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,7%, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 2,6%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 2,2%.

Ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και Ευρώπη - Ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία έκανε λόγο για πρώτη φορά  ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις, όπως μου ανέφεραν οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας. Θα σας πω για όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες» υποστήριξε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.