Ο Ράιαν Κάτζι ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο στην πλατφόρμα όταν ήταν τριών ετών και στα επόμενα πέντε χρόνια έχει καταφέρει να επεκταθεί στον κόσμο της λιανικής, των παιχνιδιών, της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών.

Το επάγγελμα του Youtuber δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ούτε σεβασμό. Άσχετα με την πραγματικότητα, όποιος δεν έχει μεγαλώσει με το Youtube ακούει για τους δημιουργούς του μόνο αν κάνουν κάτι χαζό ή αν τα κέρδη τους ξεπερνούν κατά πολύ τις εικασίες του μέσου άνθρωπου

Ο Youtuber είναι ατάλαντος, απερίσκεπτος και υπερβολικά πλούσιος για την ηλικία του. Αυτή είναι η δημόσια εικόνα ενός Youtuber. Όμως εν έτι 2020, ο βασιλιάς ολόκληρου του Youtube, όσον αφορά τα κέρδη τουλάχιστον, δεν είναι άλλος παρά ένα 9χρονο αγόρι.

Μισό εκατομμύριο χρειαζόταν ο Ράιαν Κάτζι για να φέρει τα έσοδα του από το Youtube την φετινή χρονιά στα 30 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Και αυτά τα 30 εκατομμύρια αφορούν τα έσοδα αποκλειστικά από το πρόγραμμα διαφημίσεων του Youtube. Συνολικά, η αυτοκρατορία λιανικής που έχει χτιστεί γύρω από τον Ράιαν κοστολογείται στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πως κατάφερε, λοιπόν, ένας πιτσιρικάς να βγάζει ετησίως περισσότερα εκατομμύρια από τα χρόνια που βρίσκεται σε αυτόν τον πλανήτη;

Ο Ράιαν Γκάουν, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μεγάλωσε σαν όλα τα άλλα παιδάκια του 21ου αιώνα: Παρακολουθώντας βίντεο στο Youtube. Η υπηρεσίας προσφέρει πολύ περισσότερα παιδικά από οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι, δείχνει πολύ λιγότερες διαφημίσεις και φιλοξενεί εκατομμύρια άλλα βίντεο στοχευόμενα σε παιδιά. Μια μέρα το 2015, όσο έβλεπε ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί να κάνει unboxing, δηλαδή να ανοίγει πακέτα μπροστά στην κάμερα, ο 3χρονος Ράιαν ρώτησε την μαμά του: «Αφού το κάνουν τα άλλα παιδιά, γιατί να μην το κάνω και εγώ; »