Την παραίτηση του υπέβαλε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος προσφάτως μηνύθηκε από αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής για απόπειρα βιασμού, όταν η ίδια ήταν ακόμα ανήλικη, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της κοπέλας, Αλέξανδρο Αδαμίδη.

Μετά την κοινοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς από τον πληρεξούσιο δικηγόρο Αλέξη Αδαμίδη, προς όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας, ο καταγγελλόμενος υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η ποινική προκαταρκτική διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το μαρτύριο που ζούσε η 26χρονη

Υπενθυμίζεται πως ένα συνεχές μαρτύριο βίωνε η 26χρονη σήμερα κοπέλα, η οποία, στη μήνυσή της, περιγράφει βίαια περιστατικά, από τον εν λόγω ομοσπονδιακό προπονητή και καθηγητή σε σχολείο.

Στο παρελθόν, δε, όπως λέει ο δικηγόρος της 26χρονης Αλέξανδρος Αδαμίδης, τον είχαν καταγγείλει τουλάχιστον άλλες τέσσερις κοπέλες για παρόμοια περιστατικά, με τις καταγγελίες να μπαίνουν στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Η κακοποίησή της, όπως αναφέρει, ήταν αρχικώς κυρίως λεκτική και σωματική. «Το 2012, σε ηλικία 14 ετών, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι μου, με αποτέλεσμα να χάσω τους αγώνες εκείνης της χρονιάς. Εξαιτίας αυτού ξεκίνησαν η πολύ άσχημη συμπεριφορά, οι προσβολές, οι βρισιές και η σωματική κακοποίηση. Έλεγα ότι πονάω απίστευτα, όμως κανείς δεν με πίστευε, με έβαζε να κάνω κανονικά προπόνηση κυριολεκτικά κουτσή. Με έβαζε σε κουβά με πάγο και κρύο νερό ώστε να μην καταλαβαίνω το πόδι μου. Με αποκορύφωμα μια ημέρα στην προπόνηση, που έκλαιγα από τον πόνο, βρήκα το θάρρος να πω στον προπονητή μου πως δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν μπορώ να περπατήσω, πονάω πάρα πολύ.

Η απάντησή του εκείνη την ημέρα ήταν να με διώξει από την προπόνηση, όμως πριν πάρω τα πράγματά μου να φύγω με τράβηξε από το χέρι, με πήγε στα αποδυτήρια των αγοριών που έλειπαν και, όπως με κοιτούσε αγριεμένος, με έπιασε από τον λαιμό, με σήκωσε και με κόλλησε στον τοίχο, ενώ ταυτόχρονα με έβριζε. Λίγα λεπτά μετά έφυγα από το γυμναστήριο με κλάματα και ενημέρωσα τους γονείς μου για το περιστατικό. Ο πατέρας μου του έκανε μήνυση, την οποία όμως απέσυρε, καθώς μπήκαν στη μέση ο τότε πρόεδρος, ο τότε γραμματέας και ο ομοσπονδιακός προπονητής», σημειώνει στη μήνυσή της η 26χρονη αθλήτρια, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε ακόμη: