Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζει ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πάνω από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη χώρα του.

Ο Λουκασένκο αντέδρασε στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της μεθορίου με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

O Λουκασένκο διεμήνυσε ότι η μεθόριος έχει ναρκοθετηθεί «όπως ποτέ στο παρελθόν» κι ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις θα υποστούν τεράστιες απώλειες αν αποτολμήσουν να διασχίσουν τα σύνορα.

H Oυκρανία έπληξε κι άλλη γέφυρα στην περιφέρεια του Κουρσκ

Η πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας έπληξε και μια δεύτερη γέφυρα στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση στον ποταμό Σεϊμ, τον ίδιο όπου οι Ουκρανοί είχαν καταστρέψει άλλη μια γέφυρα προ ημερών.

Οι καταστροφές υποδομών από τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια αυτή αποσκοπούν όπως εκτιμάται στο να διακόψουν τις γραμμές εφοδιασμού των Ρώσων και να τους εμποδίσουν να στείλουν ενισχύσεις για την υπεράσπιση της περιφέρειάς τους.

Διαβάστε ακόμη: