search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Qatargate: Σκιές για Αβραμόπουλο – Τι αποκαλύπτει η La Stampa για τις σχέσεις με τον Παντζέρι

Η La Stampa αναφέρει πως ο κ.Αβραμόπουλος πληρωνόταν για πάνω από έναν χρόνο από τη ΜΚΟ του Παντζέρι - Τι απαντά ο πρώην Επίτροπος

Qatargate: Σκιές για Αβραμόπουλο - Τι αποκαλύπτει η La Stampa για τις σχέσεις με τον Παντζέρι

Στη σχέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την «αμαρτωλή» ΜΚΟ του Αντόνιο Παντζέρι, o οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος πίσω από το Qatargate, αναφέρονται με δημοσιεύματά τους η ιταλική εφημερίδα La Stampa και η ισπανική El Mundo.

Το δημοσίευμα της La Stampa αναφέρει πως ο κ.Αβραμόπουλος πληρωνόταν για πάνω από έναν χρόνο από τη ΜΚΟ του Παντζέρι ενώ σημειώνει επίσης ότι θα αρχίσει έρευνα κατά του κ.Αβραμόπουλου. Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα, δεν αποκλείεται – αν και η πληρωμή του κ.Αβραμόπουλου έγινε με την έγκριση της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – να πληρώθηκε με «βρώμικα κεφάλαια» εάν πράγματι ισχύει πως η ΜΚΟ του Παντζέρι «ξέπλενε» χρήματα από το Κατάρ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ελληνικής υπηκοότητας είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» αναφέρει η «La Stampa».

Τι απαντά ο Δ. Αβραμόπουλος

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ’αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες.

Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Μπερνάρ Καζενέβ και η Γερουσιαστής Έμμα Μπονίνο, ήταν τιμητική.
Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρο φον Ντερ Λάιεν» αναφέρει σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αβραμόπουλος.

«Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης, δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020.

Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό νόμο. (τελικό ποσό:3750€) .

Μετά από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει ,ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση. Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει.

Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: