Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραμένει προφυλακισμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πλευρά του ιδίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εύα Καϊλή: Παραμένει προφυλακισμένη για ακόμα δύο μήνες

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό πως παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, για ακόμη δύο μήνες, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου.

Οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή την προηγούμενη Τρίτη στην ακρόασή της,  με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του». Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Διαβάστε περισσότερα