Ο Μισέλ Κλεζ, ο ανακριτής της υπόθεσης του Qatargate, παραιτήθηκε μετά την επιστολή της Εύας Καΐλή. Νωρίτερα σήμερα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει  ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών στον φάκελο της υπόθεσης του Qatargate πρόσφατα ήρθαν στο φως νέα στοιχεία. «Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».

Και προσθέτει: «Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μπορέσει η Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της και να διατηρηθεί ο αναγκαίος διαχωρισμός μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Michel Claise μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου:

Στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας.

Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου ατόμου και το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει αυτός και οι ανακριτές σε αυτή την υπόθεση

Άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει την έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα