Δύσκολες ώρες περνά ο Πύρρος Δήμας καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Ελευθερία, σε ηλικία 75 ετών από καρδιακή προσβολή στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το himara, την τελευταία της πνοή άφησε στο σπίτι της στη Χιμάρα, που τόσο πολύ αγάπησε, και επιθυμούσε να το επισκέπτεται διαρκώς, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Μετά την απώλεια του συζύγου της, Βίκτωρα το 2017, ο Πύρρος Δήμας και ο αδελφός του, Οδυσσέας, την έφεραν στην Αθήνα μα η ίδια επιθυμούσε να επιστρέψει στη Χιμάρα.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στη Χιμάρα.

Πριν από τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του, Αναστασία

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2018 ο Πύρρος Δήμας έχασε τη σύζυγό του, Αναστασία, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Πύρρος Δήμας μάλιστα, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του με τον καρκίνο, αφού στις 3 Ιανουαρίου του 2016 διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι.

Σε συνέντευξή του είχε ρωτηθεί γιατί εγκατέλειψε την πολιτική. Και ο Πύρρος Δήμας είχε απαντήσει το εξής: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας.

Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… Εισπράξαμε πολλή αγάπη… Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…».

«Η οικογένειά μου πάνω από όλα», είχε πει σε συνέντευξή του ο Πύρρος Δήμας

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη το 2016, μιλώντας για τις προτεραιότητες που έχει στη ζωή του, είχε τονίσει το εξής: «Η οικογένειά μου πάνω από όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου.

Η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά κάθε μέρα.

Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα…».

Σημειώνεται πως η εκλιπούσα υπήρξε παρουσιάστρια τηλεοπτικών αθλητικών εκπομπών στην κρατική τηλεόραση. Ανακοίνωση είχε βγάλει η ομοσπονδία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».