Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε συναυλιακό χώρο ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall με τους ενόπλους να μην είναι μόνο τρεις – όπως αρχικά μεταδιδόταν – αλλά περισσότεροι, τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 40 και την ίδια στιγμή οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100.

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, όπως γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ τρεις ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, οι νεκροί είναι 12 και οι τραυματίες 35.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, διατάχθηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς επιχείρηση εκκένωσης.

Εντός του κτιρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο.

Από τα βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού που επικρατούν όπως και η στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

“Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο”, δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS.

Τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti κάνουν λόγο για “τραυματίες” έπειτα από “πυρά από αυτόματα όπλα”. Το Ria Novosti επικαλείται δημοσιογράφο του που βρίσκεται στο σημείο.

Βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Ρόιτερς δείχνει μεγάλη φωτιά και καπνούς από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

 

Διαβάστε ακόμη: