Ξεκινούν οι διαδικασίες για το έργο του «κυβερνητικού πάρκου» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, αρχικά με τους διαγωνισμούς από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων που έχουν απομείνει από την έκταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real News της Κυριακής, ο πρώτος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα και θα προβλέπει τη μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών και μέρος του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού από τον Υμηττό στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ στη Μάνδρα.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος διαγωνισμός έως το καλοκαίρι, ο οποίος θα προβλέπει τη μεταφορά του υπόλοιπου εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Λαύριο.

Φαίνεται πως με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ που θα γίνει θα χρειαστούν από 18 έως και 20 μήνες, ενώ θα έχει προηγηθεί απαλλοτρίωση.

Το αμέσως επόμενο στάδιο θα είναι οι εργασίες κατασκευής του κυβερνητικού πάρκου, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου τρία χρόνια.

Η μετεγκατάσταση των υπουργείων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, υπολογίζεται λοιπόν σε 4 ή 5 χρόνια, δηλαδή το 2028 ή το 2029.

Το 2021 ο πρωθυπουργός εξαγγέλοντας το μέτρο, είχε σημειώσει: «Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού – Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Ενός σχεδίου τόσο προφανούς που το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα».

Διαβάστε ακόμη: