Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ενώ τα ξένα χρηματιστήρια αγνόησαν το σοκ της Fitch και την υποβάθμιση των ΗΠΑ:

Πυρετός στην αγορά για το φθινόπωρο των αναβαθμίσεων

Το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του έτους και οι κρίσιμοι παράγοντες – Το ειδικό βάρος των κυβερνητικών αποφάσεων για την αποεπένδυση από τις τράπεζες – Έρχονται εμβληματικές επενδυτικές εξελίξεις – ΙΟΒΕ: Ιστορικό ρεκόρ διετίας στην καταναλωτική εμπιστοσύνη


Ως πότε θα ανέχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης…

…την ομήγυρη των δήθεν, κεντρώων και «διανοουμένων», αλαζόνων και φανφαρόνων που καυχώνται για τη στροφή στο κέντρο και διαδίδουν ότι κυβερνούν τη χώρα από το παρασκήνιο;


Το «αμερικανικό σοκ» της υποβάθμισης τρόμαξε τις αγορές

Στο κόκκινο οι κυβερνητικές ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Εθνική Τράπεζα: Εγκρίνει χορηγήσεις, αλλά δεν εκταμιεύει


Ζητείται γενναίος τραπεζίτης να πει καλή κουβέντα για την Κριστίν Λαγκάρντ

-Η πρόεδρος της ΕΚΤ μέσω της πολιτικής υψηλών επιτοκίων της ΕΚΤ επέτρεψε στις συστημικές τράπεζες να αυγατίζουν την κερδοφορία τους


Eurobank – Εθνική Τράπεζα – Τράπεζα Πειραιώς -Η ακτινογραφία των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου

-Επιτοκιακά έσοδα 3 δισ. με την «πλάτη» της ΕΚΤ – Στα 650 εκατ. τα έσοδα από προμήθειες – Οι παράγοντες που κρατούν στάσιμη την πιστωτική επέκταση – Μικρή αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια.


Αττική Οδός: Οι φήμες για προσφορά μαμούθ από τον Γ. Περιστέρη

-O πήχυς των 2 δισ., η απρόβλεπτη Macquarie, ο αστάθμητος παράγων των Ισπανών, η επιθετική Ιντρακάτ, η εκ των έσω γνώση για Ελλάκτωρ – Άβαξ και το βαρίδι της Vinci για Μυτιληναίο!


Της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» το σιδηρούν κιγκλίδωμα!

-Η δεοντολογία, οι «ρεπόρτερς – εισαγγελείς», η δήθεν έρευνα – εμμονή, η στοχοποίηση, η δολοφονία χαρακτήρων, τα πρόσωπα – κλειδιά και τα αμείλικτα ερωτήματα!


Στο στόχαστρο ανερχόμενος νεαρός επιχειρηματίας

-Σφίγγει ο κλοιός των διωκτικών και ελεγκτικών αρχών σχετικά με νεαρό επιχειρηματία για αδικαιολόγητο πλουτισμό! Το ΣΔΟΕ φέρεται να απέρριψε τις εξηγήσεις και τις αιτιολογήσεις που παρασχέθηκαν ως ανεπαρκείς!


Απόλυτη οικονομική καταστροφή για πρώην συστημικό τραπεζίτη

– Ζει πλέον σε δυάρι διαμέρισμα στο Παγκράτι!


Όπου φύγει – φύγει ο Κοκλώνης από το Open!

– Δεν προχωράει το deal με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, όπου ο νεαρός επιχειρηματίας θα αναλάμβανε όλο το πρόγραμμα εκτός του Δελτίου Ειδήσεων – Ενημερωτικού!


Έρχεται το παγκόσμιο ψηφιακό «διαβατήριο»

-Η κινεζοποίηση της Δύσης προχωρά – Η OpenAI (ChatGPT) λανσάρει ψηφιακή ταυτότητα-πορτοφόλι και… μας φέρνει πιο κοντά σε ένα Παγκόσμιο Επίδομα


Μοναδική η έκθεση για τον Χαλεπά στην Τήνο


Πάμπλο Πικάσο: Ο ανυπέρβλητος εικαστικός «Πρωτέας» της τέχνης


Πλώρη σε ελληνικές ταινίες για τα φεστιβάλ του κόσμου


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Αυγούστου