Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν την Πέμπτη, πιεζόμενες κυρίως από τις απώλειες στον τομέα της τεχνολογίας μετά το απογοητευτικό guidance από την αγαπημένη της αγοράς Nvidia, αν και οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια βοήθησαν στον περιορισμό των συνολικών απωλειών.

Οι μειώσεις στον τεχνολογικό τομέα ήταν επίσης σχετικά συγκρατημένες, δεδομένου ότι η NVIDIA εξακολουθεί να ξεπερνά τις προσδοκίες με τα τριμηνιαία κέρδη της. Οι αναλυτές διατηρούν ανοδική στάση για την εταιρεία.

Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν, καθώς οι ανησυχίες για την Nvidia ταρακούνησαν τον τεχνολογικό κλάδο. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, με τον KOSPI της Νότιας Κορέας, τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και τον σταθμισμένο δείκτη της Ταϊβάν να χάνουν περίπου 0,8% ο καθένας.

Οι απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο συμπαρέσυραν επίσης τον ιαπωνικό Nikkei 225 προς τα κάτω κατά 0,2%, ενώ ο TOPIX έχασε 0,3%.

Οι απώλειες στον τομέα της τεχνολογίας σταθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προς τις εταιρείες κατασκευής τσιπ, ιδίως εκείνες με άμεση έκθεση στην Nvidia.

Διαβάστε ακόμη: