Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και διαρκώς εξελίσσεται σε μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα, στην οποία το κινητό τηλέφωνο, καθιστά αφενός εφικτή την επικοινωνία για όλους, νέους και μεγαλύτερους, ‘ρευστοποιώντας’ ουσιαστικά το χρόνο και εκμηδενίζοντας το χάσμα γενεών, και αφετέρου παρέχει απεριόριστες δυνατότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε εποχής.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), «για τη σύγχρονη νεολαία, τα παιδιά μας, το κινητό τηλέφωνο δεν είναι απλά ένα απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας, αλλά η προέκταση του ίδιου τους του χεριού για παιχνίδια, μηνύματα, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Με την πάροδο του χρόνου, μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά και περισσότερες δυνατότητες αναδεικνύονται μέσα από τη διαρκή εξέλιξη των ψηφιακών δικτύων, τις οποίες ενδεχομένως δεν μπορούμε να φανταστούμε ακόμα, αλλά αναμένεται να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο».

Κινητό τηλέφωνο: βοήθημα για την ανθρώπινη επικοινωνία, τώρα και πάντα

Ειδικά με την έλευση των γρήγορων δικτύων 5G, το κινητό τηλέφωνο σηματοδοτεί το πέρασμα σε έναν κόσμο πολλαπλών δυνατοτήτων και τη δημιουργία ενός «διαπροσωπικού» οικοσυστήματος, στο οποίο το σύνολο της κοινωνίας, επιχειρήσεις και χρήστες, συνδέονται μεταξύ τους με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών, όπως η εικονική πραγματικότητα και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ), «τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές θα απολαμβάνουν τα οφέλη της ψηφιοποίησης στην καθημερινότητά τους ακόμα περισσότερο, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο», αναφέρει ο κ. Στεφανόπουλος.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τίποτα δε μένει στάσιμο. Ούτε φυσικά η κινητή τηλεφωνία. Η ραγδαία εξάπλωση του κινητού τηλεφώνου (67% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ σε μηνιαία βάση προστίθεντο παγκοσμίως 10 εκατ. νέοι χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση “Digital 2021 Global Statshot Report”) και η διαρκής εξέλιξή του οδηγούν την κοινωνία σε ένα καλύτερο ψηφιακό αύριο με γρήγορους ρυθμούς.