Λίστες με βαρυποινίτες, οι οποίοι είχαν άδεια από τις φυλακές όπου κρατούνται το χρονικό διάστημα γύρω από την 9η Απριλίου, ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν ζητήσει οι αξιωματικοί της ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν εάν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες στο πλαίσιο της Greek mafia ή είναι ύποπτα για τέτοιου είδους δολοφονίες, ήταν εκτός φυλακής εκείνες τις ημέρες.

Τα δύο στοιχεία

Τα δύο στοιχεία που κάνουν τους αστυνομικούς να βάζουν στο μικροσκόπιο τις λίστες αυτές είναι:
Ότι δεν είναι πολλοί οι εκτελεστές που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές από την πρώτη στιγμή, το δολοφονικό χτύπημα στον Γιώργο Καραϊβάζ ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο.

Πίεση χρόνου

Αλλά και πως η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε μεσημέρι δείχνει μία πίεση χρόνου. Οι άνθρωποι που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία… βιάζονταν και για αυτό η εκτέλεση έγινε μέρα και όχι νύχτα.
Όπως έγινε γνωστό, ο δημοσιογράφος την Τετάρτη έφυγε από τη δουλειά του κατά τις 14:00, αλλά καθυστέρησε να πάει σπίτι καθώς πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του.
Την Πέμπτη έφυγε στις 13:00 και έφτασε στο σπίτι τους στις 13:30. Για ακόμη μία μέρα δηλαδή έφτασε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε διαφορετική ώρα απ’ ό,τι συνήθως.
Τη μοιραία Παρασκευή, ωστόσο, ακολούθησε το ακριβές πρόγραμμά του και έφτασε στο σπίτι του στις 14:20. Πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον δρόμο, απέναντι από το σπίτι του καθώς ο γιός του είχε βάλει το δικό του αμάξι στην πιλοτή, ενώ είχε κι άλλα οχήματα έξω από την πολυκατοικία.
Λίγο αργότερα, βγήκε από το αυτοκίνητο του, όπου και οι δολοφόνοι του τον εκτέλεσαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.