Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, τα οικονομικά στοιχεία των βασικών μετοχών τριών εισηγμένων εταιριών, αναζητώντας φορολογικές παραβάσεις, αλλά και αποδείξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οικονομική αστυνομία, ΣΔΟΕ, αρχή ξεπλύματος διερευνούν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ασπρίσματος μαύρου χρήματος και για το λόγο αυτό έχουν υπάρξει εκτενείς έλεγχοι φορολογικών στοιχείων καθώς και σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μεταφορές κεφαλαίων, όχι μόνο των βασικών μετοχών των εισηγμένων εταιριών αλλά και συγγενικών προσώπων.
Οι έρευνες, κατά πληροφορίες, διενεργούνται μετά από καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στις αρχές, τόσο ανώνυμες, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και επώνυμες!

Αντεπίθεση Τσίπρα με «τραπεζικά» σκάνδαλα!

Μαθαίνω ότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα γίνεται ένας σχεδιασμός σκληρής αντιπολιτευτικής τακτικής, ο οποίος θα εστιάσει σε σκάνδαλα που κατά τις πληροφορίες της Κουμουνδούρου έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ!

Έγκυρες πηγές μάλιστα λένε ότι η σκανδαλολογία που θα αναπτυχθεί θα έχει ως άξονα τις τράπεζες και τις αλλεπάλληλες «ύποπτες» και μη σύννομες «διευθετήσεις» που πραγματοποιήθηκαν σε πρόσωπα δημοσίου ενδιαφέροντος!
Οι ίδιοι έγκυροι κύκλοι επισημαίνουν ότι η αρχή της νέας αντιπολιτευτικής αντεπίθεσης Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί με την ανάδειξη ενός σκανδάλου που αφορά την υπερπολυτελή οικία θεσμικού παράγοντα στα Νότια Προάστεια, ζήτημα που διευθετήθηκε τραπεζικά – επακολούθησε και η πώληση της καθαρής πλέον βίλας- λίγο πριν εγκριθεί αρμοδίως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συστημικής τράπεζας Από την Κουμουνδούρου λένε ότι η αποκάλυψη θα σπάσει κόκκαλα και θα προκαλέσει εξελίξεις!  Ιδωμεν… Πρώτα να την δούμε στην πράξη την αποκάλυψη που φημολογείται και μετά να περιμένουμε τις επόμενες …

Οι δήθεν δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων Ρώσων Ολιγαρχών στην Ελλάδα!

Μία είδηση ότι η αρμόδια Επιτροπή Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος προέβη σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε Ρώσους επιχειρηματίες και Ολιγάρχες που ζουν ή απλώς δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, κυκλοφόρησε εσχάτως!  Ωστόσο δεν υπήρξε καμμία ονοματολογία που να συνοδεύει τις δήθεν αποκαλύψεις, αλλά ούτε και κάποιο άλλο απτό στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπήρξαν οι ενέργειες αυτές από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή! Πέραν μιας αναφοράς που κυκλοφόρησε αορίστως περί 5 Ρώσων επιχειρηματιών στους οποίους επεβλήθησαν κυρώσεις!
Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε την πραγματικότητα των «μηνυμάτων» μέσα από την επιλεκτική αυτή διαρροή, επικοινωνήσαμε με τράπεζες και πρόσωπα – κλειδιά που γνωρίζουν σε βάθος, από πρώτο χέρι, πρόσωπα και πράγματα! Μέσα από την έρευνα που διενεργήσαμε, δεν έχει προκύψει δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων επιχειρηματιών στη χώρα, ούτε «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων!
Και πώς να προκύψει άλλωστε όταν κανείς από τους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μας, όπως ο Ριμπολόβλεφ για παράδειγμα που κατέχει τον Σκορπιό και τη νήσο Σπάρτη στο Ιόνιο ή ο περίφημος μεγιστάνας των τσιμέντων και όχι μόνο Καλτσίδης, με σπίτι στη Μεσσηνία, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των 877 Ρώσων Ολιγαρχών στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις!
Ούτε φυσικά ο Ρώσος ξενοδόχος στην Κρήτη, ούτε ο κατασκευαστής στα Νότια Προάστεια, ούτε άλλος κανείς, που να έχει γίνει γνωστό ότι περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων…
Εδώ δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στον Ιβάν Σαββίδη που κατέχει τηλεοπτικό σταθμό και γεωπολιτικής σημασίας υποδομή, όπως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης…
Υπό αυτό το πρίσμα ας κρατάμε προς το παρόν μικρό καλάθι σχετικά με πάγωμα λογαριασμών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων επιχειρηματιών – Ολιγαρχών στην Ελλάδα.
Προφανώς, κάτι προειδοποιητικά τηλέφωνα έπεσαν μόνο

Το «πήγαινε – έλα», ο «καθαρισμός» και ο περίεργος ρόλος ελληνικού ομίλου!

Μια περίεργη υπόθεση, που έχει γίνει …φάμπρικα και αφορά ένα ιδιότυπο «σούρτα – φέρτα» και «πήγαινε – έλα», μεταξύ Λιβύης- Αλβανίας και στη μέση η Ελλάδα, φημολογείται εντόνως στην πιάτσα και συζητείται εκτενώς μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών κλιμακίων κατόπιν σχετικών ανώνυμων καταγγελιών!
Στην υπόθεση αυτή, φέρεται να εμπλέκεται μεταξύ άλλων με κομβικό ρόλο και εγχώριος όμιλος (όπου το κράτος θα έπρεπε να έχει ρόλο και λόγο), που φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να έχει αναλάβει τον σύννομο «καθαρισμό»! Υπό αυτή την έννοια, το μάνατζμεντ του ομίλου μπαίνει στο μικροσκόπιο αρμοδίως… Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα ζήτημα κρίσιμο και σοβαρό, το οποίο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις σχετικών κυβερνητικών κύκλων θα διερευνηθεί, καθώς μεταξύ άλλων εμπλέκεται και εταιρία όπου υφίστανται δικαιώματα του Δημοσίου!

Ο «τελειωμένος» τραπεζίτης και οι «μαύρες σακούλες»!

Κουίζ 1: Ποιος επικεφαλής συστημικής τράπεζας θεωρείται «τελειωμένος» ανεξαρτήτως της έκβασης των ανοιχτών θεμάτων του πιστωτικού ιδρύματος και παρά την προσπάθεια που καταβάλει συγγενικό του πρόσωπο, δια μέσω παρεμβάσεων σε υψηλό επίπεδο, να τον κρατήσει στη θέση του;
Κουίζ 2: Σε ποιο μεγάλο μαγαζί της αγοράς φημολογείται ότι κάθε εβδομάδα μετακινούνται «μαύρες σακούλες» προς αδιευκρίνιστες κατευθύνσεις;

Ο …καφετζής της Χαριλάου Τρικούπη!

Ποιον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ αποκαλούν στην Χαριλάου Τρικούπη, καφετζή; Γιατί άραγε; Τι σχέση ή τι εμπλοκή μπορεί να έχει το δήθεν σοβαρό (με ποιότητα και κουλτούρα!!!) στέλεχος, με την αντιπροσωπεία καφέδων; Αληθεύει ότι …εσχάτως έγινε και οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι; Ποιος είναι ο λόγος; Αληθεύει ότι τάζει σε επιχειρηματίες της εστίασης να πάρουν καφέ από την δική του αντιπροσωπεία, με αντάλλαγμα μία θέση στα ψηφοδέλτια?

Οι επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις των τραπεζιτών, οι «ημέτεροι» και το νέο σύστημα διαπλοκής!

Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια πολιτική επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τις συστημικές τράπεζες, προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, πολλούς και διάφορους, γνωστούς από το παρελθόν, «εκλεκτούς» και «ημέτερους»!
Είναι πλέον πασιφανές πως οι αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες, την ώρα που έχουν κλειστή τη στρόφιγγα παροχής ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανοίγουν τους κρουνούς των χρηματοδοτήσεων στους στενούς διαχρονικούς τους φίλους, τους διαβόητους «δημοσιοσχετίστες» που έκαναν καριέρα στηριγμένη στις πλάτες του τραπεζικού συστήματος εν μέσω ρυθμίσεων και ειδικών σχέσεων αγοράς και πώλησης περιουσιακών στοιχείων!
Το γεγονός των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων αποτελεί ένα φαινόμενο στρεβλό, που νοθεύει τον ανταγωνισμό, τους υγιείς όρους λειτουργίας της αγοράς και το οποίο προφανώς αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινούριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα αποτελείται από στενούς φίλους, ημέτερους και εκλεκτούς! Μια νέα διαπλοκή!
Συνεχίζεται…