Με ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου, τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχοφ, σε διασκευή της Anya Reiss [Άνυα Ράις], αρχίζουν οι φετινές δορυφορικές μεταδόσεις από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 20:00.

Το κλασικό έργο του Τσέχοφ, μια αριστοτεχνική θεατρική σπουδή πάνω στην αγάπη και στη μοναξιά, μεταφέρεται στον 21ο αιώνα και παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη εκδοχή από έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών στο Θέατρο Harold Pinter [Χάρολντ Πίντερ] του Λονδίνου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νίνας, η Emilia Clarke [Εμίλια Κλαρκ] (Game of Thrones), η οποία, με τον «Γλάρο», κάνει το ντεμπούτο της στο West End υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βρετανού Jamie Lloyd [Τζέιμι Λόυντ] (Cyrano de Bergerac). Μαζί της επί σκηνής, ο Tom Rhys Harries [Τομ Ρυς Χάρρις] (White Lines), o Daniel Monks [Ντάνιελ Μονκς] (The Normal Heart), η Sophie Wu [Σόφι Γου] (Fresh Meat) και η Indira Varma [Ίντιρα Βάρμα] (Game of Thrones) κ.ά.

Η εναρκτήρια παράσταση της σειράς National Theatre Live μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη, με ελληνικούς υπότιτλους, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το British Council.

Υπόθεση

Μια νέα γυναίκα φιλοδοξεί να γίνει διάσημη. Ένας νέος άντρας μαραζώνει περιμένοντας καρτερικά τη γυναίκα των ονείρων του. Ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας λαχταρά να απαλλαγεί από το αίσθημα του ανικανοποίητου. Μια ηθοποιός έχει βαλθεί να καταπολεμήσει την αλλαγή των καιρών. Σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή, τσακισμένα όνειρα, προδομένες ελπίδες και ραγισμένες καρδιές οδηγούν τους επισκέπτες σε αδιέξοδο. Το μόνο που απομένει είναι να στραφούν εναντίον αλλήλων.

Συντελεστές παράστασης

  •  του Άντον Τσέχοφ
  • σε διασκευή της Anya Reiss
  • Σκηνοθεσία Jamie Lloyd
  • Σκηνικά-Κοστούμια Soutra Gilmour
  • Φωτισμοί Jackie Shemesh
  • Μουσική σύνθεση, ήχος George Dennis
  • Παίζουν: Emilia Clarke, Indira Varma, Tom Rhys Harries, Daniel Monks, Sophie Wu, Jason Barnett, Robert Glenister κ.ά.

Mε ελληνικούς υπότιτλους.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 20.00

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Εισιτήρια: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 15€

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μεγάρου, πατώντας εδώ.