Άνοιξε από σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, καθώς και για την κλήρωση στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Πού γίνονται οι αιτήσεις;

Για την υποβολή των αιτήσεων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

Δεν έλαβα e-mail. Υπάρχει πρόβλημα;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την αίτησή σας. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας μήπως το e-mail έχει πάει εκεί ή από την διόρθωση της αίτησης μήπως έχετε δηλώσει λάθος email.

Μπορώ να κάνω αίτηση για την Β’ ή Γ’ τάξη;

Όχι, μπορείτε μόνο για την Α’ τάξη.

Οι ερωτήσεις για τα αδέλφια που φοιτούν ποιους αφορούν;

Αφορούν αδέλφια που ήδη φοιτούν στο ίδιο Πειραματικό σχολείο ή στα συνδεδεμένα Πειραματικά σχολεία και δεν φοιτούν στην τάξη αποφοίτησης της καταληκτικής σχολικής μονάδας.

Μπορώ να υποβάλω πάνω από μια αίτηση για ένα μαθητή;

Όχι. Η αίτηση που υποβάλλετε για κάθε μαθητή είναι μία (είτε για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο σχολείο, είτε και για τα δύο).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.