Νεκρός είναι ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης και κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που διακομίστηκε νωρίτερα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο βαρύς τραυματισμός του 38χρονου οφείλεται σε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

Εθελοντής πυροσβέστης ο πρώτος νεκρός

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΑΤ αναφέρει: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Εθελοντής πυροσβέστης ο πρώτος νεκρός - Σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή παραμένει πολύ δύσκολη, ενώ από χθες έχει δοθεί εντολή από την Πολιτική Προστασία και για την εκκένωση της Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στην Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχει, πλέον, μόνιμο μέτωπο από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δέντρα, με ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να εμποδίσουν τη φωτιά να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει το Καπανδρίτι.

Οι  υπόλοιποι τραυματίες

  • Σε νοσοκομεία της Αθήνας έχουν διακομιστεί τουλάχιστον 9 περιστατικά με  5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Στη Βόρεια Εύβοια, έχουν διακομιστεί 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
  • Στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.
  • Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.
  • Επίσης, στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν και δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν έπειτα από ανατροπή οχήματος.
  • Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.
  • Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Πανικός στο ΚΑΤ

Την ίδια ώρα, στο ΚΑΤ επικρατεί πανικός. Η προσέγγιση είναι δύσκολη λόγω ουράς χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό. Τα ασθενοφόρα φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

Οι γιατροί χρειάστηκε να διώξουν οικογένειες ασθενών εξαιτίας της πολυκοσμίας και των πολλών περιστατικών .