Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση της ΔΕΗ συνιστά το απόλυτο success story.

Μια εταιρία που πριν από δυο χρόνια τελούσε υπό διάλυση, απαξίωση και κατακερματισμό, σήμερα έχει καταστεί κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της ενέργειας!

Από τον κίνδυνο να της υφαρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία, τα συμφέροντα του χώρου αναζητούν τη συμμαχία και τη συνεργασία μαζί της, γεγονός που πιστοποιεί τη θέση ισχύος και κυριαρχίας που έχει κατακτήσει μέσα από την άσκηση ενός μάνατζμεντ τεχνοκρατικού χωρίς διαπλοκές και εξαρτήσεις!

Παράλληλα για την εξυγίανση και μεγέθυνση της εκπονήθηκε ένα σχέδιο σωτηρίας από την Goldman Sachs, με την συγκατάθεση του Μαξίμου, το οποίο τήρησε ευλαβικά και με απόλυτη συνέπεια η διοίκηση της ΔΕΗ!

Έτσι, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της επιτυχίας του ομολογιακού καθώς και της ιδιωτικοποίησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, διά μέσω της προσέλευσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους πιο ισχυρούς παγκοσμίως διαχειριστές κεφαλαίων!

Όπως ενδεικτικά είναι η OAK, η KKR, η CVC και η Blackrock!!!

Και τούτο είναι πολύ σημαντικό! Δεν εμφανίστηκαν κάποια τυχαία funds που δρουν κερδοσκοπικά ή κινούνται με το ρεύμα, αλλά τα πιο ισχυρά παγκοσμίως, εκείνα που η παρουσία τους δημιουργεί τάση!

Υπό αυτό το πρίσμα το ενδιαφέρον των πανίσχυρων ξένων διαχειριστών δικαιώνει τον Στάση, τον Ηλιάδη και το Μέγαρο Μαξίμου για το σχεδιασμό και τις επιλογές τους που είχαν σαν αποτέλεσμα η υπό απαξίωση ΔΕΗ του Παναγιωτάκη, του Σκουρλέτη, του Σταθάκη και του Φωτόπουλου, των συνδικαλιστών και των υψηλών επιτοκίων, την ώρα τούτη να βρίσκεται στις κεντρικές επιλογές των ισχυρότερων, να δανείζεται φθηνά και να ηγείται του σχεδίου ανάκαμψης της επιχειρηματικότητας στη χώρα και της προσέλκυσης ξένων επενδυτών και φρέσκου χρήματος!

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.