Σε 22,5 έτη καταδικάστηκε καθεμιά από τις τρεις ιδιοκτήτριες που χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ δεκάδες καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών καταδίκασε πρωτόδικα την Κατ. Ζηρίδη και τις κόρες της Μαρία και Τζωρτζίνα Ζηρίδη-Σπέντζου σε φυλάκιση 22 ετών και 6 μηνών εκάστη. Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για πλημμεληματικές πράξεις.

Η καταδικαστική απόφαση που έπεσε σαν πέλεκυς σε βάρος των ιδιοκτητριών του πασίγνωστου σχολείου, το οποίο έκλεισε πριν από λίγα χρόνια λόγω χρεών, και η επιβολή πολύχρονων ποινών φυλάκισης αφορούν μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απόλυσης σε εργαζόμενους, μη καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για την περίοδο 2015-20. Η απόφαση απαιτεί την καταβολή όλων των χρεωστούμενων μισθών, των επιδομάτων και των δώρων από το 2015 κι έπειτα, καθώς αναγνωρίζει την «επιχειρησιακή συνήθεια» στην πληρωμή εκτός μισθολογίου αμοιβών.

Η   ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επιτέλους, η δικαιοσύνη μίλησε! Μετά από χρόνια προκλητικής μεταχείρισης από την πολιτεία και τους φορείς της που ξεπέρασαν κάθε όριο ευνοιοκρατίας, οι κ.κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Μαρία Σπέντζου-Ζηρίδη και Γεωργία Σπέντζου-Ζηρίδη βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις ευθύνες των πράξεων τους.»