Στην πρώτη θέση όσον αφορά την αύξηση των διανυκτερεύσεων σε καταλύματα τύπου Airbnb βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα η Ελλάδα, όπως φαίνεται σε ανάλυση της εταιρείας AirDNA με δεδομένα από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες.

Η άνοδος το Φεβρουάριο στη ζήτηση (διανυκτερεύσεις) σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2022 άγγιξε το 60%.

Ακολούθησαν η Νορβηγία και η Πορτογαλία με άνοδο 52,7% και 44,1% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία της εταιρείας AirDNA δείχνουν επίσης πως η διαθέσιμη προσφορά καταλυμάτων στην Ελλάδα αυξήθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 7%, με τους ιδιοκτήτες ακίνητων να εκμεταλλεύονται όπως φαίνεται την παρατεταμένη υψηλή τουριστική περίοδο.

Οι διαθέσιμες λίστες στην Ελλάδα είναι επίσης κατά 2% αυξημένες σε σύγκριση με το 2019.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε διανυκτερεύσεις Airbnb

Τα καλύτερα έρχονται

Η AirDNA προβλέπει μια ισχυρή άνοιξη και μια ακόμη πιο ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν για τον κλάδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, με ρυθμό αύξησης της ζήτησης κατά 32,8% σε ετήσια βάση και 24,5% σε σύγκριση με το 2019, και όλες -εκτός από μία από τις 20 κορυφαίες χώρες (με τη Δανία η εξαίρεση)- τείνει προς διψήφια αύξηση των συνολικών διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να εξασφαλίσουν τα καλοκαιρινά τους καταλύματα, καθώς οι κρατήσεις για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αυξημένες πάνω από 30% σε σχέση με το 2019.

Η Ελλάδα ειδικότερα σημειώνει την πέμπτη υψηλότερη ανάπτυξη για τους επόμενους έξι μήνες, με πάνω από 50% αύξηση στις διανυκτερεύσεις για το καλοκαίρι σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σημειώνεται πως τη χρονιά που πέρασε η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των είκοσι συνολικά ευρωπαϊκών χωρών.

Η Ουγγαρία είχε την ισχυρότερη ανάκαμψη, με 62,1% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2021, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (60,2%) και τη Νορβηγία (59,4%). Η Ελλάδα είχε ποσοστό ανόδου κοντά στο 57%.

Διαβάστε περισσότερα