Πρώτα χιόνια στην Αττική –Διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθας

Τα βουνά του λεκανοπεδίου άσπρισαν, με την Πάρνηθα και την Πεντέλη να δέχονται τη «λευκή επιδρομή».

Πρώτα χιόνια στην Αττική -Διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθας

Μάλιστα, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Το μεγάλο μποτιλιάρισμα: Στο κόκκινο η κίνηση σε όλη την Αθήνα, λόγω βροχής

Κολλημένοι στην κίνηση είναι αυτή την ώρα οι οδηγοί στους περισσότερους δρόμους της Αττικής.

Η βροχή αλλά και το τηλεφώνημα για βόμβα στους σταθμούς μετρό στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι έχει συμβάλει στην εφιαλτική κίνηση στην Αθήνα.

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι μποτιλιαρισμένοι. Ο Κηφισός στην κάθοδό του «ασφυκτιεί» από το ύψος της Κηφισιάς μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ χαμηλοί είναι οι ρυθμοί μέχρι τον Πειραιά, την ώρα που στην άνοδο από το Φάληρο μέχρι τη Λένορμαν τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα.

Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται και πολλοί κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, με τη Λεωφόρο Κηφισίας να μοιάζει «μπλοκαρισμένη» στα περισσότερα τμήματά της.

Επίσης, περί τις 17:30 η τροχαία ανακοίνωσε ότι λόγω συσσώρευσης υδάτων η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη στον Άλιμο, πραγματοποιείται με δυσχέρεια.