Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, επιχειρώντας να κλείσει ένα τριήμερο απωλειών με τους εμπόρους να προσβλέπουν στην πολύ σημαντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average πρόσθεσε 22 μονάδες ή 0,1%. O Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο 1,1% καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ξεπέρασαν τις επιδόσεις.

Οι μετοχές της μητρικής της Google Alphabet κέρδισαν περισσότερο από 5% καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν θετικά την κυκλοφορία του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini. Η Nvidia και AMD ενισχύθηκαν επίσης περίπου 1% και 5%, αντίστοιχα.

H GameStop υποχώρησε σχεδόν 4% αφού ανέφερε χαμηλότερες καθαρές πωλήσεις σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Οι κινήσεις έρχονται αφού ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν και οι δύο τα πρώτα τους πτωτικά σερί τριών ημερών από τον Οκτώβριο την Τετάρτη.

Παρά τις πρόσφατες επιδόσεις, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν έτοιμοι να ολοκληρώσουν το τέταρτο τρίμηνο και το ημερολογιακό έτος υψηλότερα, υπογραμμίζοντας τη δύναμη του ράλι που παρατηρήθηκε νωρίτερα.

Η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, εν μέσω μιας σειράς μικτών ανακοινώσεων.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων και η ανάγνωση των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός των απολύσεων δεν έχει αυξηθεί.

Η απόδοση για το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ εμφανίστηκε στο πίσω μέρος των στοιχείων, αντανακλώντας τις ανησυχίες σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας παρά τις προσπάθειες της Federal Reserve να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Διαβάστε ακόμη: