Για να καταλαβαίνετε, ήδη στην κυβέρνηση και το Υπ. Προστασίας του Πολίτη άρχισαν να εμφανίζονται απτά τα σημάδια χαλάρωσης των αποφάσεων που είχαν να κάνουν με την τάξη και τη νομιμότητα στην ελληνική κοινωνία!

Που καταδεικνύουν την αλλαγή τάσης και προσέγγισης των πραγμάτων με ότι τούτο συνεπάγεται!

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, η κυβέρνηση γενικότερα και η Υπ. Παιδείας κυρία Κεραμέως ειδικότερα, πίεζαν τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τις διαδικασίες για να τεθεί σε εφαρμογή η αστυνομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!

Και επί της ουσίας υπήρχε μιας κάποιου τύπου μομφή από την υπερσυντηρητική και παλαιοδεξιάς προσέγγισης και νοοτροπίας κυρίας Κεραμέως προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη ότι καθυστερεί την κομβική για τη λειτουργία των πανεπιστημίων αστυνόμευση!

Σήμερα, βεβαίως, όλα αυτά έχουν ήδη ανατραπεί στην πράξη!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου δήλωσε χθες ότι η υπόθεση της αστυνομίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πάει πίσω, σε πρώτη φάση για την άνοιξη του 2022, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και η στελέχωση της, αν και ο σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη άνω των 400 ατόμων ολοκληρώθηκε!

Προσωπικά χλωμό το βλέπω το θέμα της χρονικής μετάθεσης καθώς στην πράξη καταδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι βαίνουμε προς μία χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας, γεγονός που εντάσσεται στην ατζέντα του νέου υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, προερχόμενου από την ΚΝΕ και το σημιτικό – και όχι μόνο- ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άλλωστε ως υπουργός Εσωτερικών είχε εναντιωθεί στο νόμο για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για να μην δυσαρεστηθεί το ΚΚΕ!

Εν πάσει περιπτώσει, το ζήτημα που τίθεται πλέον εμφανώς είναι μη τυχόν η αλλαγή πολιτικής ως προς το ζήτημα της αστυνόμευσης, που προφανώς αποσκοπεί στο να γεφυρωθεί η απόσταση της κυβέρνησης με τις ηλικίες 18-35 που όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις έχει πάρει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγείρει ζήτημα ασφαλείας στον μέσο Έλληνα πολίτη και παραδοσιακό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας…