Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Προς αλλαγή σκηνικού με τις τράπεζες στο προσκήνιο

-Γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει την αποεπένδυση σε Alpha Bank , Εθνική και Πειραιώς:
-Στόχος να πεισθούν οι αγορές για την επενδυτική σταθερότητα – Στα ισχυρά «χαρτιά» και οι αδυναμίες της αντιπολίτευσης – Σε ποιους κλάδους σχεδιάζει νέες επενδύσεις ο Πρεμ Γουάτσα – Οι κίνδυνοι από το Μεσανατολικό και ο δύσκολος γρίφος του προϋπολογισμού – Δεν πτοεί τις αγορές ο ..χρησμός Πάουελ για τα επιτόκια.


UNDERCOVER

•Ο «τελειωμένος» υπουργός που παρακαλάει δημοσιογράφους να «αναδείξουν» το έργο του •Βουλευτής της αντιπολίτευσης μεταξύ διαζυγίου και μιας παλιάς αγάπης •O ερωτύλος βουλευτής που έχει γίνει περίγελως στην πιάτσα •Σύζυγος γνωστού πολιτικού έφυγε από το σπίτι παρέα με τα… μετρητά •Έρχεται γυναίκα στη θέση του γραμματέα της Νέα Δημοκρατίας


Wall Street: Θα δούμε year-end ράλι στις μετοχές;


Νηνεμία πριν την μεγάλη καταιγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ
– Έτοιμη η «Ομπρέλα» να φύγει – Έντονες οι διεργασίες από Αχτσιόγλου – Τσακαλώτο για δημιουργία ενιαίας πολιτικής κίνησης παρέα με τον Πέτρο Κόκκαλη – Η νέα τάση Τεμπονέρα που… πιάνει στασίδι για την επόμενη μέρα στο κόμμα, η οποία ίσως να έρθει μετά τις ευρωεκλογές!


Τα «2Φ» από το ξεπερασμένο παρελθόν που «κοντράρουν» και «χτυπάνε» την ΔΕΗ: Φάμελλος και Φέσσας μέσα από παλαιές τακτικές, αντιλήψεις, εμμονές και διατεταγμένες υπηρεσίες, έφαγαν πάλι «τα μούτρα τους»!


Συνάντηση στο Λονδίνο Γιώργου Περιστέρη και Αράβων του Royal fund του Άμπου Ντάμπι (Πέτρος Στάθης) που αγόρασαν το Nammos
– Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Γύρω στα 19-20 ευρώ ανά μετοχή το εν δυνάμει ντιλ!


Η στενή φιλία ισχυρής κυρίας των επιχειρήσεων που ζει στο εξωτερικό και «γαλαζοαίματου» που ο γάμος του με εντυπωσιακή σύζυγο φαίνεται ότι περνάει σοβαρή κρίση!


Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση εισέρχονται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας λόγω Μεσανατολικού
– Προς αναβολή οδεύει η συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο – Φοβίζει την κυβέρνηση ο ρόλος «πατερούλη των ισλαμιστών» που παίζει ο Τούρκος Πρόεδρος για να εκβιάσει την Δύση!


Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ;
Η τρομακτική άνοδος του Περισσού στην Αττική και οι νίκες σε σημαντικούς δήμους – Πιο έτοιμος, «διαβασμένος» και… αντισυστημικός ο Περισσός και ο Κουτσούμπας ο πιο δημοφιλής όλων των πολιτικών αρχηγών – Κασσελάκης και Ανδρουλάκης φθίνουν και έχουν εσωκομματικά θέματα!


Ο πασίγνωστος Τούρκος παραγωγός Ατζούν του Survivor, ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας «Χαλ», φέρεται να έχει κάνει πρόταση 6 εκατ. ευρώ στον Γ. Σπανό για την αγορά του Ατρομήτου Αθηνών!


Ο Salt Bae στήνει μαγαζί στην καρδιά του Κολωνακίου!
-O διάσημος Τούρκος Νουσρέτ με τις χρυσές μπριζόλες και το σόου με το αλάτι, που τα μαγαζιά του σε Μύκονο και Λονδίνο πήγαν άπατα, αναζητεί χώρο στην καρδιά της Αθήνας για να επεκτείνει τα εστιατόριά του


Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;
-Οι παπάδες με τα μαύρα ράσα, οι παπατζήδες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του εφοπλισμού και οι νταραβεριτζήδες με μάνατζερ και γυναίκες (κυρίως) υπουργούς!


Η παρουσία της UniCredit διασφαλίζει την επένδυση του Ολλανδού Χένρι Χόλτερμαν στην Alpha Bank και διανοίγει νέες προοπτικές
– Ένας πανίσχυρος ξένος εταίρος ισοδυναμεί με κέρδος και υπεραξία!


Οι «σχολές» Καραμανλή και Σημίτη συγκρούονται πάλι
– Δύο εκδηλώσεις την ίδια μέρα και ώρα έγιναν αφορμή για να διχάσουν «γαλάζιους» υπουργούς και βουλευτές – Την λύση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα πάει και στις δύο, τηρώντας χρυσή ισορροπία!


Φήμες για επιθετική επανάκαμψη του Τέλη Μυστακίδη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις Εθνικής – Τράπεζας Πειραιώς και τις ευρύτερες ανακατατάξεις!
-Το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, το ερώτημα προς την UEFA για Ιβάν Σαββίδη, οι αμερικανικές πιέσεις για τον ΟΛΘ και το «σάρωμα» ακινήτων στη Θεσσαλονίκη!


«Δικά του» ξένα funds θέλει το Μαξίμου στην Εθνική τράπεζα! 2


Δύο προβεβλημένοι και επιτυχημένοι διοικητές Οργανισμών στο στόχαστρο των συμφερόντων!


Κάτι βλέπει στην Intracom το Orasis fund του Έλιοτ και αγοράζει!


«Παριανή» συμμετοχή στην Ιντραλότ!


Ποιος πασίγνωστος τεχνοκράτης από μάνατζερ μετατράπηκε σε …τροχονόμο στον Βάρσο;


Το υπερμεγέθες μαύρο τζιπ τύπου Cadillac στο Ψυχικό, σαν κι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες να κυκλοφορούν πράκτορες του FBI, γκάνγκστερς και μεγαλοπαράγοντες, ο μάνατζερ, οι Αμερικανοί και η προέλευση!


Οι 2 γκράντε διαχειριστές κεφαλαίων και οι γοητευτικές τηλεπερσόνες
– Ο «Πρίγκιπας», το κορίτσι-φωτιά με τα κόκκινα από τα Δυτικά Προάστια και ο Μάνατζερ με την κυρία του κεντρικού δελτίου!


Οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ
… το πρωτοφανές φαινόμενο να γίνονται εγκαίνια χωρίς παράδοση του έργου, θυμίζοντας άλλες εποχές με το μυστρί, οι μπουλτόζες, τα μπετά και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις!


Λιανεμπόριο: Φόβοι της αγοράς για «άδεια Χριστούγεννα»
-Το χρέος στην πιστωτική εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους αυτές τις γιορτές


Ενεργειακό τοπίο: Νέο «εκρηκτικό» σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο
-Η Ελλάδα σχεδιάζει να αναβαθμιστεί με τις καλές σχέσεις που έχει – Στήριξη ΗΠΑ στην πολιτική της Αθήνας


Ο Νοέμβριος των μεγάλων αλλαγών στις Τράπεζες
Καταθέτει βελτιωμένη προσφορά η Unicredit στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής στο Χ.Α. – Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για πρόταση-σφήνα του Ομίλου Βαρδινογιάννη για το 9% της Alpha Bank
Εκτιμήσεις για κέρδη 4 δισ. στο τέλος του 2023
-Ξεκίνησε χθες η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 9μήνου – Τα επιτόκια η πηγή της κερδοφορίας για τις συστημικές τράπεζες


Η «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής, και ο «λογαριασμός» για τους ελευθέρους επαγγελματίες

-Οι ριζικές ανατροπές στο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου