Τα προνόμια των εμβολιασμένων φαίνεται πως δεν «έφυγαν ποτέ από το τραπέζι συζήτησης».

Και μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών.

Το σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους πολίτες

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, σε χώρους μικτούς θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Και όπως εξήγησε χαρακτηριστικά: «Θα έρθει επόμενο κύμα; Θα έρθει, είναι κάτι που το περιμένουμε. Ποιος είναι ο στόχος; Να έχει μικρότερη καμπύλη».

Και αυτό που επανέλαβε και τόνισε είναι ότι δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων, εκφράζοντας πως η οικονομία δεν κλείνει.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι περισσότερα όπως και οι νοσηλείες και οι σοβαρές νοσηλείες.

Χωρίς συναυλίες οι κόκκινες περιοχές;

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ 100,3 η έξαρση της πανδημία στην Βόρεια Ελλάδα, οδηγεί σε νέες εισηγήσεις την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Το γεγονός ότι στη συναυλία του Γιάννη Πάριου, μπήκαν όπως προβλέπεται μόνο εμβολιασμένοι και σε θέσεις καθημένων, αλλά όταν άρχισαν τα νησιώτικα, σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χορεύουν, προβλημάτισε πολύ την επιτροπή, μέλη της οποίας θα εισηγηθούν την Τετάρτη (6/10) να υπάρξει απαγόρευση συναυλιών στις κόκκινες περιοχές.

Εισήγηση να κλείσουν και οι Σέρρες

Επίσης, όπως παρατηρήθηκε μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορία συγκεκριμένες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν και πάνε στις Σέρρες για αν συνεχίσουν τη διασκέδαση τους, καθώς δεν υπάρχουν μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν, με το ρεπορτάζ του Νίκου Στραβελάκη που μίλησε με μέλη της επιτροπής, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να μπουν στο κόκκινο και οι Σέρρες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προληπτικά να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη η παρέλαση 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί κανονικά και με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.