Ασταμάτητη είναι η Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ της Πέτρα Κβίτοβα (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του 2019, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η 26χρονη κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ και πέταξε εκτός συνέχεια το Νο.11 του κόσμου, με την συμπατριώτισσά μας να προκρίνεται για δεύτερη σερί χρονιά στους «16».

Τον αγώνα της Μαρίας για την φάση των «32» του USA Open παρακολούθησε στο κεντρικό court του National Tennis Center της Νέας Υόρκης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μαζί με την κόρη της Δάφνη και τη μητέρα της Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου.

Το ματς

Οι δύο τενίστριες πήραν σχετικά εύκολα τα πρώτα games, με την Τσέχα στο τέταρτο να έχει μπρέικ πόιντ. Η Μαρία, όμως, δεν πτοήθηκε. Το «έσβησε» και μάλιστα στο επόμενο γκέιμ «έσπασε» το σερβίς της Κβίτοβα και προηγήθηκε με 3-2. Η Σάκκαρη στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα της, σέρβιρε καλά και έφτασε στο 4-2. Η Πέτρα λίγο αργότερα μείωσε σε 5-4, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια με love service game έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, η Μαρία ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το δεύτερο σετ. Η συμπατριώτισσά μας έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 2-0. Στο τρίτο γκέιμ μάλιστα είχε τρία μπρέικ πόιντς, αλλά η Τσέχα τα «έσβησε» και μείωσε σε 2-1. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-1 και 4-2, ενώ στο 9ο γκέιμ έκανε νέο μπρέικ και με 6-3 έφτασε στο 2-0, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, αλλά και την πρόκριση στους «16» του US Open.