Η 38χρονη Kristina Joksimovic βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Μπίνινγκεν, κοντά στη Βασιλεία της Ελβετίας, τον Φεβρουάριο του 2024.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα BZ Basel, ένας άνδρας ονόματι Τόμας, 41 ετών, είδε την έφεσή του για αποφυλάκιση να απορρίπτεται από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Λωζάνη την Τετάρτη, αφού φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, με την οποία είχε δύο παιδιά.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τόμας παραδέχτηκε τον φόνο κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος τον Μάρτιο, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα, καθώς η σύζυγός του τού είχε επιτεθεί με μαχαίρι.

Η απόφαση του δικαστηρίου, όπως αναφέρει η BZ Basel, έκρινε ότι η κυρία Γιοκσίμοβιτς στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου.

Η έκθεση αυτοψίας, που περιλαμβάνεται στην απόφαση, αναφέρει ότι το σώμα της τεμαχίστηκε σε πλυσταριό με πριόνι, μαχαίρι και ψαλίδι κήπου. Στη συνέχεια, τα μέλη του σώματος κόπηκαν με χειροκίνητο μπλέντερ, «αλέστηκαν» και διαλύθηκαν σε χημικό διάλυμα.

Η BZ Basel προσθέτει ότι ο Τόμας συνελήφθη την επόμενη ημέρα μετά την ανακάλυψη του σώματος της Γιοκσίμοβιτς και αρχικά ισχυρίστηκε στις αρχές ότι τη βρήκε νεκρή και τεμάχισε το σώμα της στο πλυσταριό από πανικό.

Σύμφωνα με το γερμανόφωνο μέσο Blick, ο Τόμας, ο οποίος είναι Ελβετός υπήκοος, συνελήφθη μία ημέρα μετά την ανεύρεση των υπολειμμάτων της από τρίτο άτομο.

Διαβάστε ακόμη: