Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Προεκλογική ρελάνς από το χρηματιστήριο

-Αγορά και οικονομία δεν φοβούνται τις μετεκλογικές εξελίξεις
-Το ισχυρό χαρτί της τουριστικής βιομηχανίας και η «μεγάλη επιστροφή» των ξένων επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες – Το γαλλικό «κλειδί» αντίβαρο στη «γερμανική Ευρώπη» – Όχι στην τοξικότητα λένε οι ψηφοφόροι


Καμπανάκι ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη
-«Οι χειρότερες προοπτικές εδώ και 30 χρόνια»
-Παραδέχονται πως θα ζήσουμε μια δεκαετία στερήσεων, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες… χτενίζονται


Έχει κλείσει το deal της Τέρνα Ενεργειακή – Μεγάλη επιβεβαίωση-αποκάλυψή μας!
-Η First, το χρηματοδοτικό, η Εθνική, οι 3 συστημικές τράπεζες! Από τι εξαρτάται το τίμημα (22,8 ή 23 ευρώ)!!!
-Λεπτομέρειες για τις επίσημες ανακοινώσεις – Η χρηματοδότηση καθορίζει εάν θα αποκτηθεί τώρα το 51% ή το 65% – Οι πωλήσεις των ιδιωτών μετοχών και η στάση της ΓΕΚ Τέρνα!


Άκτωρ Παραχωρήσεις: Το κρυμμένο χρυσάφι του Ελλάκτωρα!
– Όποιος το κατέχει καθίσταται φαβορί για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού, καθώς αποκτά όλη την εικόνα από μέσα, κόστη, κέρδη αποδόσεις!
-Η αξία της Άκτωρ Παραχωρήσεις μεγαλώνει δραματικά όσο πλησιάζει η διαγωνιστική διαδικασία για την εμβληματική σύμβαση παραχώρησης! Το συγκριτικό πλεονέκτημα, το ισχυρό χαρτί και οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι!


Συναγερμός στα 2 μεγάλα κόμματα με την αδιευκρίνιστη ψήφο, μετά την Τραγωδία των Τεμπών
– Σαν τη Λιμόζ του Μάλκοβιτς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να «κλέψει» την πρωτιά στο «χαμηλό σκορ» – Γίνεται ρυθμιστής ο Ανδρουλάκης;
-Ο πιο σοβαρός αστάθμητος παράγων ενόψει εκλογών! Η ισχυρή αντισυστημική ψήφος, το ρεύμα των δυσαρεστημένων που προέρχονται κυρίως από ΝΔ και η οριακή επιστροφή ψηφοφόρων λόγω συσπείρωσης!


Αποκάλυψη: Η Jumbo κάνει «έφοδο» στην αγορά των σουπερμάρκετ – Τα οφέλη από το «πέρασμα στην Ινδία»!
-Πώς ο Απόστολος Βακάκης διεκδικεί «ζωτικό χώρο» και μερίδιο σε τζίρους δισ. ευρώ – Και παγωτά στο δίκτυο της γνωστής αλυσίδας
-Το αφεντικό της Jumbo έχει θέσει βασικό του στόχο να μετεξελίξει το δίκτυο των καταστημάτων της σε ευθύ ανταγωνιστή των σουπερμάρκετ – Η ολοκλήρωση της στροφής ως προς τους προμηθευτές της!


Πώς η Macquarie «χτύπησε» την Enel Hellas, αφού πρώτα είδε, έμαθε, «κατασκόπευσε» δύο φορές, το deal της Τέρνα Ενεργειακής!
-Πρώτα αλίευσε τις πληροφορίες και μετά την… έκανε καθ’ υπόδειξη της Goldman Sachs!
-Οι δύο εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις, μία μόνη της και μία με την First, από τις οποίες απέσπασε την πλήρη εικόνα για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα, τις αποτιμήσεις, τα δεδομένα και τις πραγματικές αξίες!


Εκλεκτός του γερμανικού παράγοντα ο Νίκος Ανδρουλάκης!
-Όπως οι Αμερικανοί εμπιστεύονται Μητσοτάκη-Τσίπρα- Δένδια, έτσι και οι Σοσιαλδημοκράτες του Βερολίνου στηρίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ!


Αποκάλυψη – Όλο το Big Deal:
Στον Σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ του Αμπου Ντάμπι πουλήθηκε αντί 300 εκατ. ευρώ το 50% του Nammos (Μύκονος – Ντουμπάι)
– 150 εκατ. ευρώ πήρε ο Π. Στάθης και από 75 εκατ. έκαστος ο Ζαννής Φραντζέσκος και ο Αιγύπτιος μάγειρας Σάμι Ιμπραήμ!
-Ποιος είναι ο πανίσχυρος Άραβας, αδερφός του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι που διαχειρίζεται περιουσία άνω των 300 δισ. δολαρίων – Η αγορά 5όροφου νεοκλασικού ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το Ermioni club!


ΑΒΑΞ: Η αποκάλυψή μας, η επιστολή 6 ερωτημάτων όπου ζητεί διευκρινίσεις για τη χρήση 2021 και το Α’ εξάμηνο 2022 που της απέστειλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς!
-Ιδού αυτούσια η επιστολή!
-Το ζήτημα των προς πώληση περιουσιακών στοιχείων, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, οι απαιτήσεις από τον Λίβανο, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός και η εντυπωσιακή ανάκαμψη της Άβαξ που διανέμει μέρισμα και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον!


Ο ένας μετά τον άλλον, τα «αστέρια» της «Καραμανλικής» ομάδας του Βούδα της Ραφήνας εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ – Μετά τον Αντώναρο και την Κρινιώ σειρά παίρνουν Αρούλης και Τσιτουρίδης!
-Τα απομεινάρια του πάλαι ποτέ Καραμανλικού μπλοκ που υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ ( βλ. Πάκης, Μίμης), λόγω οργής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη, αναζητούν θέση στα ψηφοδέλτια!


Ποιοι τρεις (3) κορυφαίοι επιχειρηματίες, έχουν ρίξει γέφυρες (και πάλι) με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της κρίσιμης και αμφίβολης εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται;
-Γιατί οι 3 πανίσχυροι των επιχειρήσεων και του τόπου φλερτάρουν με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον οποίο τα «είχαν σπάσει» πριν αλλά και μετά την έλευση Μητσοτάκη;


Προεκλογική αντιπαράθεση για τα δάνεια και τις τράπεζες
Στα “χαρακώματα” τα κόμματα για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων, τους πλειστηριασμούς και την κατάσταση των τραπεζών, με το βλέμμα στις κάλπες


ΑΔΜΗΕ: Κίνδυνος μπλακ άουτ το Πάσχα Λόγω της υπερβολικής χρήσης ΑΠΕ και χωρίς σημαντική κατανάλωση!
-«Καμπανάκι» από τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ – Ο ρόλος των θερμικών μονάδων


ΡΑΕ: Πιο φθηνό τώρα το αέριο από τον λιγνίτη
-Επιστροφή στην «προ – Ουκρανίας» εποχή ή πρόσκαιρη διακύμανση; – Πόσο ακόμη θα είναι φθηνότερο στο αέριο;


Πώς οι ελλείψεις τροφίμων επηρεάζουν τις αγοραστικές συνήθειες
-Γιατί οι καταναλωτές συνεχίζουν να αλλάζουν καταστήματα για τις αγορές τους

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Απριλίου