Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε ότι «ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα», αν και ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση, κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ρέτσος επεσήμανε ότι ο φετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το «brand» της χώρας. Αφού τόνισε ότι ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία προσέθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πάει χέρι- χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας.

Αισιόδοξο το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτό τον τουρισμό

Την Αργολίδα και συγκεκριμένα, το Ναύπλιο επέλεξαν για την πρώτη έξοδο μετά το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων από νομό σε νομό, χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένοι το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου. Το πάρκινγκ στο λιμάνι του Ναυπλίου θυμίζει μέρες προ κορωνοϊού με τα αυτοκίνητα κυρίως από Αθήνα να το έχουν κατακλύσει.

Σημαντική ήταν και η αύξηση στα ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια της πόλης, όπου οι ιδιοκτήτες τους πήραν αισιόδοξο μήνυμα για την φετινή πορεία του τουρισμού, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και σε άλλες περιοχές τουριστικές περιοχές της Αργολίδας όπως το Τολό, η Επίδαυρος και η Ερμιονίδα.

Βελτιωμένη η φετινή τουριστική σεζόν από την περυσινή

Επίσης, την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και ότι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας που έχουν ληφθεί ειδικά για τις μετακινήσεις θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά, εξέφρασε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» όπου λίγο μετά τις 18.00 προσγειώθηκε πτήση από την Κοπεγχάγη που μετέφερε στα Χανιά 110 Δανούς τουρίστες. Η επίσκεψη του ΓΓ του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Χανίων έγινε προκειμένου να δει από κοντά το επίπεδο προετοιμασίας του αερολιμένα με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους δημοσιογράφους, «ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε, ο ελληνικός τουρισμός είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός με ασφάλεια, αλλά και με την προσδοκία για μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή». Επίσης, ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια των τελευταίων μηνών ώστε να υπάρξει όπως είπε, ένα πρακτικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τον τουρισμό κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι θα τονώσει την τουριστική κίνηση στα σημεία προορισμού όπως είναι και τα Χανιά.