Στο προεδρικό μέγαρο καταφθάνουν από λεπτό σε λεπτό οι υψηλοί προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκειμένου να παραστούν στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Live από το Προεδρικό Μέγαρο: Το δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους – Τι περιλαμβάνει το μενού

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με την σύζυγό του Αντρη, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φρανσουά Παρλί.

Το δείπνο στο Προεδρικό μέγαρο

Για το δείπνο έχουν επίσης λάβει πρόσκληση οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί χωρίς τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η Φώφη Γεννηματά.

Παρόντες στο προεδρικό μέγαρο θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και η υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Η ώρα της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο: Οι καλεσμένοι στο επίσημο δείπνο και το εκλεκτό μενού | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το art de la table στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου χρησιμοποιεί στοιχεία της ελληνικής φύσης καθώς μπαίνει η άνοιξη, με εντυπωσιακές συνθέσεις κλαδιών λεμονιάς και λεμονανθών στο τελείωμα των τραπεζιών.

Τι περιλαμβάνει το μενού του δείπνου

Κακαβιά στο πρώτο πιάτο

Το μενού θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Κιμάς γαρίδας και χριστόψαρο

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο και κρασιά

Το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.