Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Τόμπρας υποστήριξε ότι το μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «White House» -όρος που χρησιμοποιείται στα σημειώματα που υπάρχουν στην δικογραφία σε σχέση με την μεταφορά των χρημάτων- ενώ πρόσθεσε πως Χρήστος Καλογρίτσας και CCC μιλούσαν με «τόσους πολλούς στην κυβέρνηση που το «White House» ήταν χαρέμι».

«Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης. Καλογρίτσας και κυβέρνηση ήταν ένα. Το White House δεν ρώτησα τι είναι γιατί θεώρησα αυτονόητο οτι είναι το Μαξίμου» φέρεται να κατάθεσε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος υπήρξε μεσάζοντας στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον ο κ. Τόμπρας στην κατάθεσή του άφησε να εννοηθεί ότι το «Syriza Channel» που ήθελε να στήσει μέσω του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών η τότε κυβέρνηση θα πήγαινε σε ξένα κεφάλαια και συγκεκριμένα σε άγνωστα αραβικά κεφάλαια.

Εξέταση Τόμπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα περιστράφηκε γύρω από την εικονική σύμβαση που φέρονται να υπόγραψαν Καλογρίτσας και CCC ώστε ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Σύγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να συμπληρώσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

Ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC – Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι από τις διευκρινήσεις του κ. Τόμπρα καταρρέει το αφήγημα της κατηγορίας καθώς διαψεύστηκε η ύπαρξη δωροληψίας προς τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής: «Από τις διευκρινήσεις που έδωσε αναλυτικά ο κ. Τόμπρας, ότι δηλαδή:

1. Ο ίδιος είχε εντολή από τους Χούρι να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.

2. Ο ίδιος, όπως δήλωσε, κατάφερε και βρήκε 3 εκατ. ευρώ άρα -όπως κατέθεσε- «δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση, αν ήθελε, να του βρει 17 εκατ.;».

3. Μας έφερε το χειρόγραφο συμφωνητικό, που υπεγράφη δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό και δείχνει ότι υπήρχε συζήτηση για να λυθεί το όλο ζήτημα της ιδιωτικής -όπως είπε ο κ. Τόμπρας- διαφοράς μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα.

4. Η διαδικασία της εγγυητικής επιστολής και όλου του διαγωνισμού δεν είχε προβλήματα, ότι η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε ορθώς, ότι τα λεφτά είχαν κανονική προέλευση και ήταν αποτέλεσμα της σύμβασης δύο ιδιωτικών φορέων.

Η κατηγορία καταρρέει

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι όλο το αφήγημα της κατηγορίας καταρρέει. Ούτε δώρο υπάρχει, άρα ούτε δωροληψία, ούτε παράβαση καθήκοντος».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή με την εξέταση Καλογρίτσα, καθώς ο ίδιος με επιστολή του στην Προανακριτική δηλώνει αδυναμία να προσέλθει να καταθέσει αύριο Τετάρτη λόγω παρενεργειών από τον εμβολιασμό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Προανακριτική προτίθεται να μεταθέσει την εξέταση Καλογρίτσα για την Πέμπτη.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.