Όπως όλα δείχνουν, η κόντρα του Μπάκιγχαμ με τον πρίγκιπα Χάρι δεν έχει σταματημό. Αγνοώντας την έκκληση της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ να λύσουν τις διαφορές τους ιδιωτικά, ο δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας και της πριγκίπισσας Νταϊάνα έχει αποφασίσει να μιλήσει ανοιχτά για τα κρυμμένα μυστικά του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του.

Έπειτα από την πολύκροτη συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ στις 7 Μαρτίου, ο Χάρι προκάλεσε «σεισμό» με τις νέες αποκαλύψεις του.

Ο 36χρονος Χάρι εμφανίστηκε στη σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία «The Me You Can’t See», την οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος και η Όπρα Γουίνφρεϊ για το Apple TV+ και εξαπέλυσε βολές κατά του Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας δήλωσε πως από την ηλικία των 28 μέχρι τα 32 του χρόνια βίωνε έναν εφιάλτη με κρίσεις πανικού και μεγάλη ανησυχία.

«Κάθε φορά που φορούσα ένα κοστούμι και μια γραβάτα, όταν έπρεπε να υπηρετήσω τον ρόλο, κοίταζα τον καθρέφτη και έλεγα «ας πάω». Πριν ακόμα φύγω από το σπίτι με περιέλουζε ιδρώτας. ‘Ημουν σε κατάσταση «κάνε κάτι ή απέδρασε» (fight or flight mode). Ήθελα να πίνω, ήθελα να παίρνω ναρκωτικά, ήθελα να προσπαθώ να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο όσα ένιωθα», ανέφερε ο Χάρι.

Ο δούκας του Σάσεξ ανέφερε πως τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου έπινε το αλκοόλ μιας εβδομάδας, όχι επειδή απολάμβανε το ποτό, αλλά για να «απομακρυνθεί» από όσα τον απασχολούσαν.

«Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει στον Ουίλιαμ και σε μένα: «Έτσι ήταν και για μένα, έτσι
θα είναι και για σας». Αυτό όμως δεν έχει νόημα. Επειδή εσύ υπέφερες, αυτό δεν σημαίνει πως και τα παιδιά σου πρέπει να υποφέρουν, στην πραγματικότητα θα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο αν εσύ υπέφερες, κάνε ό,τι μπορείς να σιγουρευτείς πως όσες αρνητικές εμπειρίες είχες, θα τα κάνεις όλα σωστά για τα παιδιά σου», δήλωσε.

Ο πρίγκιπας δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κηδεία της μητέρας του, όταν τα δύο μικρά αγόρια, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, περπατούσαν πίσω από το φέρετρο μαζί με τον πατέρα τους, τον αδελφό της Νταϊάνα και τον παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππο.

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν ο θόρυβος από τις οπλές των αλόγων. Ένιωθα σαν να βρίσκομαι έξω από το σώμα μου και απλώς περπατούσα κάνοντας αυτό που περίμεναν να κάνω», είπε ο Χάρι στην Όπρα.

Ο Χάρι εκτός από τα δικά του προβλήματα δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα όσα αντιμετώπισε η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι.

«Η μητέρα μου κυνηγήθηκε (από τους παπαράτσι) μέχρι τον θάνατο ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός και τώρα κοίταξε τι συμβαίνει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν είχαν σκοπό να σταματήσουν μέχρι να πεθάνει», υπογράμμισε ο πρίσκιπας Χάρι.

Ο Βρετανός πρίγκιπας τόνισε ότι φοβήθηκε πως θα χάσει τη Μέγκαν, όπως έχασε τη μητέρα του. Όμως, όταν ζήτησε βοήθεια από το παλάτι και την βασιλική οικογένεια για τις «σκοτεινές» σκέψεις της συζύγου του, εισέπραξε «απόλυτη σιωπή» και «αδιαφορία».

Η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, είχε αποκαλύψει στον Χάρι πως σκεφτόταν να δώσει τέλος στη ζωή της και μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, η Μέγκαν είχε πλήρη διαύγεια και σχεδίαζε τον τρόπο που θα το έκανε ( με αλκοόλ ή χάπια), αλλά την εμπόδιζε η σκέψη της για εκείνον που είχε, ήδη, χάσει τη μητέρα του.

Εκείνο το διάστημα η σύζυγος του ήταν έγκυος στον Άρτσι και το ζευγάρι ζήτησε βοήθεια από τη βασιλική οικογένεια, που ποτέ δεν έλαβε.

«Νόμιζα πως η οικογένειά μου θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά σε κάθε ερώτηση, αίτημα, προειδοποίηση, ό,τι κι αν ήταν, συναντούσαμε απόλυτη σιωπή, απόλυτη αδιαφορία. Προσπαθήσαμε τέσσερα χρόνια για να δουλέψει η κατάσταση. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να παραμείνουμε και να κάνουμε τη δουλειά. Αλλά η Μέγκαν δυσκολευόταν», ανέφερε.