Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν εθελοντικά την αφαίρεση των χορηγιών από στοιχηματικές εταιρείες στις φανέλες των ποδοσφαιριστών, ένα μέτρο το οποίο δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσο θα τις πλήξει οικονομικά. Ο περιορισμός θα πρέπει να εφαρμοσθεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2025 – 2026, αφορά το μπροστινό μέρος της φανέλας και θα ισχύει για τις ημέρες των αγώνων.

Αφότου παρέλθει η προθεσμία, οι σύλλογοι θα μπορούν να προβάλλουν τις στοιχηματικές, αλλά σε λιγότερο εμφανή σημεία, όπως τα μανίκια των εμφανίσεων και μέσω LED διαφημίσεων.

Οκτώ από τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ προβάλλουν στοιχηματικές στο μπροστινό μέρος, με τις συμφωνίες να ανέρχονται περίπου σε 60 εκατ. στερλίνες ετησίως. Όμως, πρόκειται για το πρώτο εθελοντικό μέτρο στη Μεγάλη Βρετανία για μείωση της διαφήμισης εταιρειών στοιχήματος. Προηγουμένως, το αρμόδιο Υπουργείο είχε εκκινήσει εξέταση της τρέχουσας νομοθεσίας για τα στοιχήματα.

Ακόμη, δεν αναμένεται από τη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διαφήμιση στοιχηματικών και ο στόχος εξαρχής ήταν να συμφωνήσει εθελοντικά η Πρέμιερ Λιγκ, στις αλλαγές. Η διοργανώτρια αρχή είχε αναφέρει παλαιότερα ότι «μία εθελοντική προσέγγιση θα προσέφερε μία πρακτική και ευέλικτη εναλλακτική στη νομοθέτηση ή την άμεση απαγόρευση».

Βέβαια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άστον Βίλα, Κρίστιαν Πάρσλοου, έχει αποσαφηνίσει –εμμέσως πλην σαφώς– ότι το πλήγμα από τη μερική ή πλήρη αφαίρεση των στοιχηματικών θα είναι μεγάλο. «Η εμπορική πραγματικότητα είναι ότι για τις ομάδες εκτός των κορυφαίων έξι, τέτοιου είδους χορηγίες συνεισφέρουν διπλάσια οικονομικά, σε σύγκριση με τις μη στοιχηματικές», σημείωσε στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: