Με απώτερο στόχο την κατάργηση των μέτρων στα τέλη Φεβρουαρίου η Premier League αποφάσισε την Πέμπτη (10/2) να αφαιρέσει κάποια από αυτά τα οποία φυσικά αφορούν τον κορωνοϊό.

Μετά τη συνέλευση των μετόχων οι ομάδες αποφάσισαν να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ενώ τα πολλαπλά ρινικά τεστ για την Covid-19 σε παίκτες και σταφ, θα περιοριστούν σε μόλις δύο ανά εβδομάδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση των συλλόγων της Premier League, αποφασίστηκε η άρση ορισμένων έκτακτων μέτρων για την Covid-19 από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου», ανέφερε η Premier League σε σχετική ανακοίνωση.

«Αν και η υποχρέωση διασφάλισης της κοινωνικής απόστασης εντός διατηρείται, περιορισμοί όπως η χρήση μάσκας προσώπου σε εσωτερικούς χώρους θα αρθούν. Τα τεστ για τους παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της Premier League για τον COVID-19 παραμένουν υπό τακτική επανεξέταση, με στόχο να λήξουν στο τέλος αυτού του μήνα», κατέληξε η ανακοίνωση της Premier League.