Η Premier League ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα μπάλα υψηλής ορατότητας Nike Flight, την οποία οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η νέα μπάλα έχει ένα ζωντανό σχεδιασμό που περιλαμβάνει κινούμενα μοτίβα, εμπνευσμένα από τους παίκτες της πραγματικής ζωής, «που είναι υπερήρωες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μπάλα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να βοηθάει τους παίκτες της Premier League να διαβάζουν τον ρυθμό και την περιστροφή της πιο ενστικτωδώς, με τα τέσσερα πάνελ της να είναι ξεχωριστά αλλά συνδεδεμένα.

Το τολμηρό κίτρινο, μπλε, βυσσινί και λευκό χρώμα είναι εμπνευσμένο από τις φωτεινές εικόνες της «χρυσής εποχής» των κόμικς, μεταξύ 1938 και 1956.

Η νέα μπάλα διαθέτει την επαναστατική τεχνολογία Aerowsculpt, η οποία παρέχει 30% πιο ακριβή τροχιά από τις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Οι φίλαθλοι θα δουν τη Nike Flight για πρώτη φορά σε δράση στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής (5/11), μεταξύ της Σαουθάμπτον και της Άστον Βίλα.