Προχωρά τελικά το φιλόδοξο σχέδιο του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για τη δημιουργία νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων (γραφείων και studio) στην περιοχή της Κηφισιάς. Το νέο 5ώροφο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο περίπου 10 στρεμμάτων στην περιοχή Καλυφτάκη της Κηφισιάς και συγκεκριμένα ανάμεσα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (15ο χιλιόμετρο), τη Λεωφόρο Κύμης και την οδό Σενέκα. H Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή –έπειτα από την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας– του νέου κτιρίου.

Ειδικότερα, η σχετική έγκριση αφορά σε «Αναθεώρηση της υπ’ αριθ. 2/2012 Οικοδομικής Άδειας Ανέγερσης Πενταώροφου Κτιρίου Γραφείων και Στούντιο Παραγωγής Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων με Δύο Υπόγεια, με Τροποποίηση Μελετών, Αλλαγή Όψεων και Φέροντος Οργανισμού στο 15ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας σε περιοχή του Βιομηχανικού Πάρκου στη θέση Καλυφτάκη του Δήμου Κηφισιάς». Την ευθύνη του έργου έχει η εταιρία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. Το εμβαδόν της ανωδομής του κτιρίου είναι 11.468,40 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.271,31 τ.μ. φιλοξενούν τη χρήση του στούντιο παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το κτίριο, εκτός από το στούντιο παραγωγής, περιέχει reception, αμφιθέατρο, γραφειακούς χώρους, χώρους διαλείμματος προσωπικού, χώρους συνάντησης, χώρους παρουσιάσεων, ραδιοφωνικά στούντιο, W.C. κοινού και προσωπικού κ.λ.π.). Οι δύο υπόγειοι όροφοι στάθμευσης αναπτύσσονται σε 12.481,05 τ.μ. και φιλοξενούν χώρους στάθμευσης, αποδυτήρια, αποθηκευτικοί χώροι, δεξαμενές νερού – πυρόσβεσης. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου αναπτύσσεται ένας κήπος με σκληρά και μαλακά δάπεδα που θα φιλοξενεί 90 φυτά αλλά και ζώνες στάθμευσης για τους/τις επισκέπτες/ επισκέπτριες του κτιρίου.

Το δώμα του κτιρίου προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για φύτευση. Στο υπό μελέτη κτίριο θα τοποθετηθούν κεραίες μετάδοσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται σε λειτουργία στο υφιστάμενο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 επί της οδού Κηφισίας 10 – 12 στο Μαρούσι. Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω κεραίες έχουν λάβει άδεια από την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και όλες οι άδειες βρίσκονται σε ισχύ.

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.