Μεγαλώνει ο κατάλογος με τις εταιρείες που αποφασίζουν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Τελευταία προσθήκη στη λίστα η γερμανική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Puma που αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία.

Η Puma, που έχει 100 καταστήματα στη Ρωσία, είχε ήδη σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εξάλλου, από το Μιλάνο έγινε γνωστό ότι και η εταιρεία ειδών πολυτελείας Prada διακόπτει όλες τις δραστηριότητες λιανεμπορίου στη Ρωσία. «Η κυριότερη ανησυχία μας είναι οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους που πλήττονται από την τραγωδία στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η Inditex, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara, ανέστειλε τις εμπορικές συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», σημείωσε σε ανακοίνωσή της προς την ισπανική ρυθμιστική αρχή.