Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα πως πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις έπειτα από τις μελλοντικές συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, στη συνάντηση της Μόσχας με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Νωρίτερα, ο κ. Γκουτέρες είχε καλέσει αμφότερα τα κράτη να συνεργαστούν με τον συντονισμό του Οργανισμού, για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εμπόλεμες συγκρούσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε πρόταση του Κιέβου για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.

Ζαν–Ιβ Λε Ντριάν: «Το Παρίσι στηρίζει τη Μολδαβία μπροστά στους κινδύνους αποσταθεροποίησης»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επεσήμανε την πλήρη στήριξη της χώρας στη Μολδαβία, ύστερα από ισχυρές εκρήξεις στη φιλορωσική αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, η οποία συνορεύει με την εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο κ. Υπουργός συμμερίστηκε με τον Μολδαβό ομόλογό του την ανησυχία και την επαγρύπνησή του με «φόντο» τα περιστατικά των δύο τελευταίων ημερών στην Υπερδνειστερία.

Ζαν–Ιβ Λε Ντριάν, Yπουργείο Εξωτερικών Γαλλίας.

«Υποστηρίζουμε τη σταθερότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας μπροστά στους εμφανείς κινδύνους αποσταθεροποίησης. Η στήριξή μας στη χώρα, που είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένη στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα συνεχιστεί με αποφασιστικό τρόπο», σημειώνει σημερινό (26/04) δελτίο τύπου.