Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο για την επέτειο του τερματισμού του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Κατά τη συνομιλία τους, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας στην «απελευθέρωση» της περιοχής του Κουρσκ, σημειώνοντας ότι οι στρατιώτες «πολέμησαν με γενναιότητα και ηρωισμό», σύμφωνα με τη νέα συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

 


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την αναγνώριση του θάρρους των στρατιωτών του, τονίζοντας ότι η στήριξη της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία αποτελεί «αδελφικό καθήκον». Υπογράμμισε επίσης ότι η διμερής συνεργασία έχει ενισχυθεί στο πλαίσιο της συνθήκης του Ιουνίου 2024, η οποία προβλέπει αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση «επίθεσης».

Η συνθήκη αυτή, που υπογράφηκε πέρυσι, είχε χαρακτηριστεί από τον κ. Κιμ ως η «ισχυρότερη όλων των εποχών».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε την επιθυμία του οι δύο χώρες να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς.

 

Διαβάστε ακόμη: