Σε σημαντικές αλλαγές που ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα στη Wall Street προχώρησε η Berkshire Hathaway του θρύλου του επενδύσεων, Warren Buffet.

Τα πιο ηχηρά ονόματα μεταξύ αυτών JP Morgan, Apple, Wells Fargo, Pfizer (πωλήσεις) και Chevron, Verizon (αγορές).

Τα picks του Buffet είναι πάντα μια στιγμή που αναμένουν καρτερικά οι επενδυτές (αναλυτικός πίνακας παρακάτω).

Ειδικότερα, σε σημαντική μείωση της έκθεσης στη μετοχή της Apple προχώρησε η Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ερωτήματα για τη συνέχεια του ράλι του τεχνολογικού κλάδου. Ωστόσο, όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον, υπήρξαν τρεις νέες αγορές που προχώρησε ο όμιλος, τροφοδοτώντας ράλι στις εν λόγω μετοχές.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής εταιρίας Marsh & McLennan και της Chevron. Μάλιστα, σε αυτές τις αγορές αποδώθηκε εμπιστευτικό καθεστώς και δεν αποκαλύφθηκαν στην κανονιστική κατάθεση τρίτου τριμήνου.

Διαλέγει στρατόπεδο “εμβολίου”: Πουλάει Pfizer, μπαίνει Merck

Η μείωση του μεριδίου στην Apple οδήγησε την Berkshire με συμμετοχή αξίας περίπου 120 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2020. Ωστόσο, ο κατασκευαστής iPhone παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών της Berkshire. Ο Buffett και οι επενδυτές του Todd Combs και Ted Weschler, αναδιαμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιο τον τελευταίο χρόνο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος τα πήγε καλά στην πανδημία, αλλά εκτίθεται στα οικονομικά των καταναλωτών και εμπορικά ακίνητα. Ο όμιλος έχει κρατήσει τις θέσεις του σε μερικές τράπεζες, όπως η Bank of America.

Μηδένισε όμως τις θέσεις του στην JP Morgan, στην PNC Financial Services και την M&T Bank και τις μείωσε στη Wells Fargo κατά 59%. Η εταιρεία άλλαξε επίσης πρόσφατα τις θέσεις της σε φαρμακοβιομηχανίες αυξάνοντας το μερίδιο της Merck , της Abbvie και της Bristol-Myers Squibb. Αποεπένδυσε όμως στη Pfizer.